Novak Djokovic sai koronatartunnan, yli 100 henkilöä karanteenissa - Tennis - Ilta-Sanomat

Tennistähtien koronakatastrofi syvenee – maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic sai tartunnan, yli 100 henkilöä karanteenissa

Tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic on saanut koronavirustartunnan.

Novak Djokovic on saanut koronatartunnan.­

23.6. 15:32

Tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic on tehnyt positiivisen koronavirustestin.

Djokovic kertoi tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa, että tauti on todettu sekä hänellä että hänen vaimollaan Jelena Djokovicilla. Perheen kahden lapsen koronatestit antoivat negatiiviset tulokset.

Jo neljä Djokovicin järjestämään näytösottelukiertue Adria Touriin osallistunutta pelaajaa on saanut koronatartunnan. Ennen Djokovicia tartunnasta ovat kertoneet Grigor Dimitrov, Borna Coric ja Victor Troicki. Lisäksi tartunnan ovat saaneet muun muassa Dimitrovin ja Djokovicin valmennushenkilökunnan jäsenet.

– Organisoimme kiertueen hetkenä, jolloin virus oli heikentynyt uskoen, että olosuhteet olivat sopivat. Valitettavasti virus on yhä läsnä, ja yritämme yhä totutella tähän uuteen todellisuuteen.

Adria Tourin ottelut pelattiin ilman yleisörajoituksia ja erityisiä koronan varalle asetettuja turvatoimia. Adria Tourin sosiaalisen median julkaisuissa pelaajien voi nähdä ottavan toisiinsa huolettomasti lähikontaktia täysien katsomoiden edessä.

Sosiaalisessa mediassa on myös kierrellyt videoita, joissa paikalla olleet pelaajat muun muassa tanssivat Djokovicin johdolla limboa belgradilaisella yöklubilla.

– Olen äärimmäisen pahoillani jokaisesta yksittäisestä tartuntatapauksesta. Toivottavasti kenellekään ei aiheudu terveyshuolia ja kaikki pysyvät kunnossa. Eristäydyn seuraavaksi 14 päiväksi ja teen uuden testin viiden päivän päästä, Djokovic toteaa tiedotteessaan.

Blickin mukaan yli 100 ihmistä on asetettu tartuntaketjun johdosta karanteeniin. Joukkoon kuuluu Kroatian turnausta isännöineen Zadarin kaupungin pormestari ja joukko lapsia, jotka harjoittelivat Djokovicin kanssa kiertueen aikana.

Ensimmäisenä pelaajan koronavirustartunnastaan kertoi sunnuntaina Dimitrov, joka lensi kotiinsa Monacoon tunnettuaan olonsa huonovointiseksi viimeisessä ottelussaan Coricia vastaan.

Dimitrovin kerrottua tartunnastaan Kroatian turnauksen loppuottelu peruttiin. Muut pelaajat tekivät koronatestin jo Kroatiassa, mutta oireettomuuteensa vedonnut Djokovic lensi kotimaahansa Serbiaan, jossa hän teki koronatestin maanantaina.

Avoimesti muun muassa rokotevastaisista näkemyksistään kertonut Djokovic on saanut koronapandemian aikana jo aiemminkin kritiikkiä kommenteistaan.

17 grand slamia urallaan voittanut serbialainen keskusteli Instagramin livekeskustelussa ystävänsä Chervin Jafariehin kanssa muun muassa siitä, kuinka ”myrkyllinen” ruoka ja vesi on mahdollista muuttaa terveelliseksi positiivisen ajattelun voimalla.

Juttua päivitetty kello 16.25.

Luitko jo nämä?