Koronavirustartunnat ryöpsähtivät tennistähtien kiertueella – Novak Djokovicia ei vielä testattu - Tennis - Ilta-Sanomat

Koronavirustartunnat ryöpsähtivät tennistähtien kiertueella – ”Luupäinen päätös”

Myös Grigor Dimitrovin lauantainen vastustaja Borna Coric sairastaa koronavirusta.

Borna Coric (vasen reuna) ja Grigor Dimitrov (toinen vasemmalta) ovat sairastuneet koronavirukseen. Kuva viime torstailta.­

22.6. 13:17

Balkanin tennisturnauksista löytyi toinenkin koronaviruspotilas, kun kroatialainen tennispelaaja Borna Coric kertoi maanantaina antaneensa positiivisen koronavirusnäytteen.

– Hei kaikki. Halusin vain kertoa, että minulla on covid-19. Toivon, että kaikki minun lähelläni viime päivinä olleet menevät testiin. Olen todella pahoillani. Minulla ei ole oireita, ja oloni on hyvä, maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon kuuluva Coric kertoi Twitterissä.

Coric pelasi lauantaina bulgarialaista Grigor Dimitrovia vastaan Kroatian Zadarissa. Dimitrov kertoi sunnuntaina, että hän oli saanut koronavirustartunnan. Dimitrov vetäytyi turnauksesta tultuaan huonovointiseksi Coricia vastaan pelaamansa ottelun jälkeen ja kävi testissä kotimaisemissaan Monacossa. Dimitrov oli tullut turnaukseen Yhdysvalloista.

Borna Coric kohtasi Grigor Dimitrovin lauantaina, ja nyt molemmat sairastavat koronavirusta.­

Balkanilla Adria Tour -nimellä pelattavien näytösturnausten ykköstähti on maailmanlistan kärkipelaaja Novak Djokovic. Kroatiassa sunnuntainen loppuottelu Djokovicin ja Venäjän Andrei Rublevin välillä peruttiin välittömästi Dimitrovin tartuntatiedon jälkeen.

The Tennis Podcastin Twitter-tilin mukaan Dimitrovin tartuntauutisen jälkeisissä vapaaehtoisissa koronatesteissä paljastui kolme tartuntaa. Coricin lisäksi tartunnan ovat saaneet Coricin ja Djokovicin valmennustiimin jäsenet.

Huippupelaajista turnauksessa mukana olivat myös Alexander Zverev ja kroatialainen Marin Cilic.

Australialainen Nick Kyrgios tuomitsi näytösturnausten järjestämisen "luupäiseksi päätökseksi" Twitterissä.

– Hyvää toipumista kavereille, mutta turnauksissa jätettiin noudattamatta kaikkia ohjeita koronaviruksen välttämiseksi. Tauti ei ole mikään vitsi, Kyrgios tilitti.

Luitko jo nämä?