Tennistähdellä todettiin korona – limbosi muutama päivä sitten yöklubilla muiden huippupelaajien kanssa - Tennis - Ilta-Sanomat

Tennistähdellä todettiin korona – limbosi muutama päivä sitten yöklubilla muiden huippupelaajien kanssa

Bulgarialaisen tennispelaaja Grigor Dimitrovin todettiin saaneen koronavirustartunnan.

Grigor Dimitrov sairastui koronavirukseen.­

22.6. 9:41

Bulgarialainen tennispelaaja Grigor Dimitrov on saanut koronavirustartunnan. 29-vuotias tennistähti kertoi positiivisesta testituloksestaan Instagram-tilillään sunnuntai-iltana.

– Haluan ystävieni ja fanieni tietävän, että tein Monacossa positiivisen Covid-19-testin. Haluan huolehtia, että kaikki kanssani kontaktissa viime päivinä olleet pääsevät testeihin ja tekevät tarvittavat varotoimenpiteet, Dimitrov kirjoitti.

– Olen todella pahoillani kaikesta vahingosta, jota olen saattanut aiheuttaa. Olen nyt kotonani parantumassa. Kiitos tuestanne, pysykää turvassa ja terveinä.

Dimitrov ehti pelata viime viikolla miesten kaksinpelin maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin masinoiman Adria Tourin osakilpailuissa Serbian Belgradissa ja Kroatian Zadarissa. Eurosportin mukaan hän palasi kotiinsa Monacoon lauantaina tunnettuaan itsensä huonovointiseksi ottelussaan Borna Coricia vastaan.

Turnauksen ottelut pelattiin ilman yleisörajoituksia ja erityisiä koronan varalle asetettuja turvatoimia. Adria Tourin sosiaalisen median julkaisuissa pelaajien voi nähdä ottavan toisiinsa huolettomasti lähikontaktia täysien katsomoiden edessä.

Kentän ulkopuolellakin tennishuiput ehtivät ottaa kiertueesta ilon irti. Hotsport-sivuston Instagram-tilillä julkaistussa videossa muun muassa Dimitrov, Djokovic ja Saksan Alexander Zverev tanssivat limboa belgradilaisella yöklubilla.

Kiertueen Kroatian turnauksen loppuottelu Djokovicin ja Venäjän Andrej Rublevin välillä päätettiin peruuttaa Dimitrovin kerrottua koronatartunnastaan.

– On suositeltavaa, että kaikki, jotka ovat olleet (Dimitrovin) kanssa lähikontaktissa yli kymmenen minuutin ajan eristäytyvät 14 päiväksi ja ovat yhteydessä lääkäreihinsä, Adria Tourin Instagram-tilillä vedottiin.

Itävallan Dominic Thiem, joka voitti Adria Tourin Belgradin osakilpailun, oli ilmoituksesta huolimatta pelikentällä sunnuntai-iltana Ranskassa Ultimate Tennis Showdown -turnauksessa.

Luitko jo nämä?