Novak Djokovic vaikeuksien kautta kahdeksanteen voittoon Australian avoimissa

Serbian Novak Djokovic voitti nelituntisen finaalin.

Novak Djokovic voitti kahdeksannen kerran urallaan Australian avoimet.

2.2.2020 14:52

Serbian Novak Djokovic voitti uransa kahdeksannen kerran Australian avoimen tennisturnauksen. Djokovic voitti finaalissa Itävallan Dominic Thiemin erin 3–2 (6–4, 4–6, 2–6, 6–3, 6–4).

Djokovicilla oli vaikeuksia ottelun toisessa ja kolmannessa erässä, mutta selätti ongelmansa.

Djokovic voitti avauserän puolihuolimattomasti, mutta joutui sen jälkeen ahtaalle. Lujaiskuinen Thiem pommitti takakentältä täsmälyöntejä, ja haparoiva ja turhautunutkin Djokovic oli toisessa ja kolmannessa erässä askeleen jäljessä.

Thiemin syöttö alkoi hivenen takkuilla neljännen erän vanhetessa. Djokovic mursi vastustajansa syötön erän kahdeksannessa pelissä, kun Thiem tunaroi syöttövuoronsa aikana kaksoisvirheen. Djokovic kuittasi erävoiton syöttövuoronsa ässällä.

Ratkaisevassa viidennessä erässä Djokovic mursi Thiemin syötön kolmannessa pelissä. Thiemillä oli seuraavassa vastustajan syöttövuorossa kaksikin murtopalloa, mutta Djokovic terästäytyi, kun oli sen aika.

Djokovic paransi loppua kohti syöttöpeliään tuntuvasti, mikä käänsi finaalin hänelle.

Voitto tarkoitti samalla sitä, että serbialainen Djokovic nousee maanantaina julkaistavalla ATP-listalla ykköseksi. Se on Djokovicille viides kerta, kun hän nousee listan kärkeen.

Djokovicilla, 32, on sunnuntain jälkeen voitettuja kaksinpelin grand slam -titteleitä yhteensä 17. Häntä edellä ovat vain Sveitsin 20 mestaruuden Roger Federer ja 19 grand slamia voittanut Rafael Nadal.

Djokovic on voittanut aiemmin Australian avoimet 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 ja 2019. Lisäksi hänellä on kolmesta muusta Grand Slam -turnauksesta yhdeksän voittoa (Ranska 1, Wimbledon 5 ja Yhdysvallat 3).

Thiem pelasi uransa kolmannen grand slam -loppuottelun. Aiemmin hän oli hävinnyt Ranskan avointen finaalissa vuosina 2018 ja 2019 Nadalille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?