Raivostunut tennistähti hakkasi mailansa päreiksi ja mäiski isänsä mustelmille – äiti tuli antamaan kipakan puhuttelun - Tennis - Ilta-Sanomat

Raivostunut tennistähti hakkasi mailansa päreiksi ja mäiski isänsä mustelmille – äiti tuli antamaan kipakan puhuttelun

Stefanos Tsitsipas elää kentällä tunteella.

Stefanos Tsitsipas elää kentällä tunteella.

Julkaistu: 7.1. 21:35

Stefanos Tsitsipas puhui itsensä tiukkaan paikkaan oman äitinsä kanssa.

Jos tenniskentällä tapahtuu Nick Kyrgiosin ottelussa niin se on lähes varmuudella australialainen Kyrgios, joka on draaman ja kohujen keskipisteessä. Tiistaina ei ollut niin, vaan Kyrgiosin vastustaja Stefanos Tsitsipas oli se, joka nousi yleisön puheenaiheeksi.

Tsitsipas ja Kyrgios mittelivät ATP-cupin ottelussa, ja kreikkalaisen Tsitsipasin hermot paloivat täydellisesti sen jälkeen kun hän hävisi ensimmäisen erän tiebreakin.

Raivostunut Tsitsipas, maailmanrankingin kutonen, hakkasi mailaansa useaan otteeseen mainosaitoihin ja kentän laidalla olleisiin istuimiin.

Kreikkalainen oli niin kiukuissaan, että hän osui mailallaan vahingossa myös isäänsä, Kreikan joukkueen kapteeniin Apostolosiin. Tsitsipas sai varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä ja mäiskimisestä järkyttynyt isäpappa siirtyi istumaan kauemmaksi kentän laidasta. Hänen käsivarressaan näkyi selvästi mustelma osuman jälkeen.

Kreikkalaispelaaja sai samalla pisterangaistuksen ja puhuttelun päätuomarilta. Kenties nolointa kaikesta, Tsitsipas sai torut omalta äidiltään. Julia Apostoli nousi istuimestaan ja asteli katsomon reunalle, josta hän nojasi katsomon ja kentän erottavan aidan yli ja antoi poikansa kuulla kunniansa.

Tsitsipasin perhe kuvattuna hieman rauhallisempana aikana vuonna 2018. Vasemmalla äiti Julia, keskellä isä Apostolos ja oikealla Stefanos.

Tsitsipasin perhe kuvattuna hieman rauhallisempana aikana vuonna 2018. Vasemmalla äiti Julia, keskellä isä Apostolos ja oikealla Stefanos.

Pelaaja itse vitsaili ottelun jälkeen joutuneensa ”kotiarestiin”.

– Ehkä minun pitää pysyä huoneessani seuraavat kolme päivää. Kyseessä oli vahinko. Tarkoitus ei ollut osua kehenkään, mutta homma lähti vähän lapasesta valitettavasti, Tsitsipas kertoi ottelun jälkeen The Guardianin mukaan.

Kyrgios malttoi puolestaan ottelussa mielensä ja voitti 7–6, 6–7, 7–6.

– Minusta kyse oli vahingosta, eikä tästä tarvitsisi tehdä isoa numeroa. Olen tehnyt typeriä asioita myös tunteen vallassa, joten tietysti kyse oli vahingosta, tuliluonteiseksi tiedetty Kyrgios puolusti kollegaansa.

ATP-cupia pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Se pelataan maiden kesken, eli Kyrgiosin ja Tsitsipasin ottelu oli osa Kreikan ja Australian kohtaamista. Turnaus käydään Australiassa.