Grand slam -paluuta suunnitellut Andy Murray ei pelaa Australian avoimissa - Tennis - Ilta-Sanomat

Grand slam -paluuta suunnitellut Andy Murray ei pelaa Australian avoimissa

Andy Murray palaa kilpakentille aikaisintaan helmikuussa.

Julkaistu: 29.12.2019 3:08

Brittitähden sitkeät lonkkavaivat eivät näytä hellittävän.

Tenniksen miesten maailmanlistan entinen ykköspelaaja Andy Murray joutuu sittenkin jättämään väliin ensi kuussa alkavan Australian avoimen tennisturnauksen. Murray loukkasi lonkkaansa viime kuussa Davis Cupin ottelussa.

– Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että voin pelata huipputasolla. Olen äärimmäisen pettynyt, kun en voi pelata Australiassa tammikuussa, Murray sanoi lauantaina.

Kolminkertainen grand slam -voittaja Murray on kärsinyt sitkeistä lonkkavaivoista. Hän ilmoitti viime tammikuussa kyyneleet silmissä lopettavansa peliuransa tänä vuonna. Skotti kuitenkin kävi leikkauksessa ja pyörsi lopettamispäätöksensä. Lokakuussa kerrottiin, että Murray osallistuu Australian avoimiin.

Murray sanoi lauantaina olleensa tammikuussa pelatun Australian avoimen tennisturnauksen jälkeen innoissaan ajatuksesta, että hän palaisi turnaukseen ensi vuonna antamaan kaikkensa.

– Se tekee pettymyksestä entistä suuremman. Koin valitettavasti takaiskun aiemmin, ja varotoimena täytyy selviytyä siitä ennen kuin voin palata kilpakentille.

Murray on selviytynyt Melbournessa pelattavissa Australian avoimissa viidesti finaaliin mutta ei ole voittanut turnausta koskaan.

Skotti palasi kilpatauolta kesäkuussa, ja hänen pelivireensä on ollut lonkkaleikkauksen jälkeen nousujohteinen. Lokakuussa Murray pääsi Pekingin ATP-turnauksessa puolivälieriin ja paransi huomattavasti sijoitustaan tenniksen maailmanlistalla. Saman kuun lopulla hän saavutti ensimmäisen ATP-turnausvoittonsa sitten maaliskuun 2017. Tuolloin Antwerpenin turnauksen finaalissa kaatui Stan Wawrinka.

Loukkaantumisilmoitus tarkoittaa, että Murray palaa kilpakentille aikaisintaan helmikuussa.

Australian avoin tennisturnaus alkaa 20. tammikuuta.

Luitko jo nämä?