Nadal tipahti ATP-finaaliturnauksesta voitostaan huolimatta - Tennis - Ilta-Sanomat

Nadal tipahti ATP-finaaliturnauksesta voitostaan huolimatta

Rafael Nadal on pudonnut Lontoon ATP-finaaliturnauksesta.

Julkaistu: 16.11.2019 6:16

Turnauksen välieräparit ovat selvillä.

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Rafael Nadal on pudonnut Lontoon ATP-finaaliturnauksesta. Nadalin putoaminen varmistui, kun Saksan Alexander Zverev voitti Andre Agassi -lohkon päätöspelissä Venäjän Daniil Medvedevin 6–4, 7–6.

Nadal, Zverev ja Kreikan Stefanos Tstitsipas päätyivät kaikki lohkossa kahteen voittoon. Voitettujen erien vertailussa Nadal oli kuitenkin kolmikon heikoin, joten välieräpaikat menivät Tstistipasille ja Zvereville.

Nadal oli pitänyt jatkohaaveensa elossa voittamalla aiemmin päivällä Tstitsipasin kolmieräisessä kamppailussa 6–7 (4–7), 6–4, 7–5. Espanjalainen oli hävinnyt turnauksen avauspelissään Zvereville suoraan kahdessa erässä ja noussut sitten uskomattomaan voittoon Medvedevistä oltuaan jo yhden pallon päässä häviöstä. Kaksi voittoakaan ei silti tällä kertaa riittänyt neljän parhaan joukkoon.

Nadal ei ole koskaan voittanut ATP-finaaliturnausta, mutta päättää kauden joka tapauksessa maailmanlistan ykkösenä ja sai tästä hyvästä pokaalin Lontoossa. Sekä Nadal, Novak Djokovic että Roger Federer ovat nyt olleet viisi kertaa maailman ykkösinä kauden päättyessä.

– Tiedän, että se on erittäin tärkeää, koska saavuttaakseen tämän on pelattava hyvin 11 kuukauden ajan, Nadal sanoi.

– Grand slamin voittaakseen täytyy pelata hyvin kahden viikon ajan. Mutta näitä on vaikea verrata, kun voittaa Grand slamin voittamalla sen viimeisen pisteen, sitä tunnetta ei voi saada täällä.

Turnauksen välierissä Tstitsipas kohtaa sveitsiläislegenda Federerin ja Zverev Itävallan Dominic Thiemin. Nadalin ohella myös maailmanlistan kakkonen Djokovic jämähti alkulohkoon.

Zverev voitti ATP-finaaliturnauksen viime vuonna, Federer hakee jo seitsemättä voittoaan.