Venäläinen tennismiljonääri menehtyi 52-vuotiaana – ystävältä karu lausunto: ”Hän kuoli, koska ei pystynyt lopettamaan juomista” - Tennis - Ilta-Sanomat

Venäläinen tennismiljonääri menehtyi 52-vuotiaana – ystävältä karu lausunto: ”Hän kuoli, koska ei pystynyt lopettamaan juomista”

Aleksander Volkov voitti tennisurallaan mm. Stefan Edbergin, Pete Samprasin ja Ivan Lendlin.

Aleksander Volkov voitti tennisurallaan mm. Stefan Edbergin, Pete Samprasin ja Ivan Lendlin.

Julkaistu: 20.10.2019 17:29

Venäläinen tennistähti Aleksander Volkov kuoli lauantaina. Hän oli kuollessaan 52-vuotias.

Kaliningradista kotoisin ollut Aleksander Volkov oli parhaimmillaan tenniksen miesten maailmanlistalla 14. sijalla. Hän voitti urallaan kolme ATP-turnausta ja tienasi kolme miljoonaa euroa palkintorahaa.

Parhaiten hänet kuitenkin muistetaan osana Venäjän Davis Cup -joukkuetta, joka selviytyi tenniksen merkittävimmän maajoukkueturnauksen finaaliin vuosina 1994 ja 1995.

Volkov lopetti peliuransa vuonna 1997 ja toimi sen jälkeen pitkään Marat Safinin valmentajana. Volkovin ohjauksessa Safin nousi maailmanlistan ykköseksi vuonna 2000.

Volkovin elämän viimeiset vuodet kuluivat synkissä merkeissä. Hän taisteli alkoholismia vastaan, mutta hävisi.

– Hän kuoli, koska ei pystynyt lopettamaan juomista, Volkovin vanha maajoukkuetoveri Aleksander Tshesnokov sanoi Championat.comille.

Tshesnokov kertoi olleensa yhteydessä Volkoviin viimeksi kesäkuussa ja yrittäneensä saada tätä osallistumaan tennisturnaukseen elokuussa.

– Hän sanoi, että ei pysty varmaan tulemaan, koska ei saa käynnissä ollutta ryyppyputkeaan poikki, Tshesnokov kertoi.

Tshesnokov kertoi myös muiston viiden vuoden takaa. Samassa turnauksessa olleet ystävykset lähtivät yhdessä illalliselle ja Tshesnokov tilasi pöytään pullollisen viiniä. Hän tarjosi lasillista Volkoville, joka vastasi:

– En ota, sillä jos otan, en pysty lopettamaan.