Henri Kontinen huipensi Tukholman avoimen tennisturnauksen mestaruuteen: ”Tämä tuntuu kotiturnaukselta”

Julkaistu:

Tennis
Suomalaisässä juhli parinsa Edouard Roger-Vasselinin kanssa ATP-turnauksen ykkössijaa.
Henri Kontinen ja hänen ranskalaisparinsa Edouard Roger-Vasselin voittivat sunnuntaina Tukholman avoimen ATP-tennisturnauksen miesten nelinpelifinaalin.

He kukistivat loppuottelussa kroatialais-brasilialaisen parin Mate Pavic/Bruno Soares 6–4, 6–2.

Kontinen ja hänen parinsa mursivat vastustajiensa syötöt avauserän kymmenennessä ja toisen erän kuudennessa ja kahdeksannessa pelissä.

Mestaruus oli Kontisen nelinpeliuralla ATP-kiertueen 23:s.

– Oli helppoa nauttia pelaamisesta, kun oli niin mahtava tunnelma ja peli kulki, Kontinen kertoi Tennisliiton tiedotteen mukaan.


Suomalaispelaajista Jarkko Nieminen ylsi vuonna 2010 Tukholman avointen nelinpelifinaaliin, mutta hävisi sen. Kaksinpelifinaalissa Nieminen pelasi Tukholmassa kolme kertaa ja hävisi jokaisen loppuottelun.

– Meillä ei ole Suomessa ATP-turnausta, joten tämä tuntuu kotiturnaukselta itselleni. En tiedä miksi en ollut hetkeen pelannut täällä, mutta uskon tulevani ensi vuonna uudestaan, Tukholman avointen ensimmäinen suomalaisvoittaja Kontinen lupaili.

Seuraavaksi Kontinen pelaa alkavalla viikolla Wienin ATP-turnauksessa. Hän saa pitkästä aikaa verkon samalle puolelle vakioparinsa John Peersin.

Täydennetty kommentteja kello 18.54.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt