Tennistuomari vokotteli pallotyttöä rasvaisesti suorassa lähetyksessä – vihjailevista puheista nousi kohu

Julkaistu:

Tennis
Gianluca Moscarella, 53, on toistaiseksi toimintakiellossa.
Tennistuomari Gianluca Moscarella aiheutti skandaalin tenniksen Challenger-kiertueella Italiassa.

53-vuotias italialaismies päästeli suustaan poikkeuksellisia viestejä, kun portugalilainen Pedro Sousa ja Moscarellan maanmies Enrico Dalla Valle antoivat karvapallolle kyytiä Firenzessä pelatussa ottelussa.

Moscarella jakoi ottelun aikana voimakasta verbaalista huomiota kamppailun nuorelle pallotytölle.

– Olet fantastinen. Erittäin seksikäs. Onko kaikki ok? Täällä on erittäin kuuma. Oletko sinäkin? tuomari liverteli tarkkailupaikaltaan Aftonbladetin mukaan.

Tennis.life-verkkosivusto julkaisi sosiaalisessa mediassa kiertäviä videoleikkeitä, joilta Moscarellan puhe ja toiminta kuuluu sekä näkyy.

Moscarella katsoi asiakseen myös ohjeistaa Sousaa, kun Dalla Valle piipahti ensimmäisen erän jälkeen jälkeen saniteettitiloissa. Hän kehotti portugalilaista keskittymään peliin ja ilmoitti, että Sousa voittaa ottelun.

Sousa vei toisen kierroksen ottelun nimiinsä erävoitoin 2–1 (7–5, 4–6, 6–4).

ATP-kiertueen edustajat hyllyttivät Moscarellan ottelun jälkeen. Tapahtumat ovat kattojärjestön tutkinnassa. Italialaistuomari on toistaiseksi toimintakiellossa. Moscarella on tuominnut tennisotteluja korkealla tasolla vuodesta 2010 lähtien.

Hän on ollut El Tiempon mukaan epäilynä seksuaalisesta häirinnästä vuonna 2014 Gstaadissa pelatussa turnauksessa.

ATP:n naispuolinen edustaja kertoi silloin, että Moscarella väitti työntekijän provosoineen häntä ”rehevillä rinnoilla ja isolla takamuksella”. Tuomari oli pyydellyt tätä myös käymään kanssaan turnauksen toimistotiloissa.