Kuvat 120-kiloiseksi lihoneen Jelena Dokicin muodonmuutoksesta – ex-tähden laihdutuskuurin tulokset näkyvät bikiniposeerauksissa

Julkaistu:

Tennis
Entinen tennistähti Jelena Dokic lihoi uransa jälkeen 120-kiloiseksi. Nyt hän on pudottanut lähes puolet painostaan.
Australialainen Jelena Dokic nousi menestyksekkäällä tennisurallaan parhaimmillaan naisten maailmanlistan neljännelle sijalle. Kun ura päättyi loukkaantumisiin vuonna 2014, Dokicilla oli vaikeuksia sopeutua tavalliseen elämään.

Henkiset murheet olivat myös fyysisiä. Dokic lihoi kovaa vauhtia, kun lopetti päivittäisen harjoittelun. Hän oli tottunut syömään suuria määriä ruokaa, jotta jaksoi treenata parhaimmillaan seitsemän tuntia päivässä. Myös terveellinen urheilijan ruokavalio lensi ulos ikkunasta.

– Minulla oli pahoja ja epäterveellisiä tapoja. Söin joka päivä hampurilaisia ja ranskalaisia. Lisäksi minuun iski makeanhimo. Söin kaikkea mahdollista sokeripitoista, Dokic kertoi Australian Daily Mailin mukaan.

Viime vuonna Dokic, 36, aloitti kuitenkin kunto- ja laihdutuskuurin, joka on tuottanut hämmästyttäviä tuloksia. Espanjalaislehti El Mundon mukaan hän on 11 kuukaudessa pudottanut painoaan 57 kiloa.

175-senttinen Dokic julkaissut Instagramissa itsestään runsaasti kuvia, joissa ällistyttävä muodonmuutos näkyy. Kansainvälinen lehdistö uutisoi näyttävästi tähden tuoreen Kroatian-loman bikinikuvista.
Urallaan yli neljä miljoonaa euroa palkintorahaa tienannut Dokic syntyi Kroatiassa, mutta perhe muutti Jugoslavian hajoamissotien vuoksi ensin isä-Damirin kotimaahan Serbiaan ja sitten Australiaan vuonna 1994.

Damir Dokic kouli tyttärestään tennistähteä brutaalein ottein. Isän aggressiivinen käytös herätti huomiota jo Jelenan uran aikana, mutta vasta vuonna 2017 ilmestyneessä omaelämäkerrassaan Unbreakable Jelena paljasti koko karmean tarinan.

Jelena Dokicin mukaan isä kohdisti tyttäreensä lähes päivittäistä henkistä ja fyysistä väkivaltaa.

– Hän pahoinpiteli minua todella pahasti. Se alkoi sinä päivänä, kun aloin pelata tennistä ja jatkui siitä eteenpäin. Se lähti aivan käsistä, Jelena Dokic kertoi.

Kirjassa kuvaillaan muun muassa karmea episodi vuodelta 2000, jolloin Jelena Dokicin isä raivostui teini-ikäiselle tyttärelleen tämän hävittyä ensimmäisellä kierroksella turnauksessa Kanadassa.

– Lyönti päähän vei minulta jalat alta, ja kun makasin maassa, hän alkoi potkia minua. Potku korvan viereen sumentaa minulta näön, Jelena Dokic kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt