Upeaan urotekoon venynyt Emil Ruusuvuori onnensa kukkuloilla Ylen haastattelussa – ”Ihan valtava juttu”

Julkaistu:

Tennis
Emil Ruusuvuori uhkui tyytyväisyyttä kaadettuaan Espoon Davis Cup -ottelussa maailmanlistan vitosen Dominic Thiemin.
Emil Ruusuvuori riemastutti suomalaista tennisyleisöä Espoossa voittamalla Davis Cup -maaottelussa Itävaltaa vastaan maailmanlistan vitosen Dominic Thiemin erin 6–4, 6–2.

– Aika nappiinhan se oma suoritus meni, ei se paljon paremmin olisi voinut mennä. Kaikki tuntui tosi hyvältä. Pystyin vain tekemään omaa duunia, ja tämä nopea kenttä tietysti auttoi, Ruusuvuori analysoi loisto-otteluaan Ylen tv-haastattelussa ottelun jälkeen.

Kotiyleisö antoi Ruusuvuorelle tukea riehakkaasti läpi ottelun, ja suomalainen lupaus onnistui ammentamaan kannatuksesta lisäenergiaa omaan peliinsä.

– Tässä korostui kuinka tärkeää se on, kun katsojat saavat pelaajat pelaamaan vielä vähän paremmin.Ruusuvuori urakoi lauantaina tuplavuoron, sillä hän pelasi jo aiemmin nelinpelissä Henri Kontisen parina. Ruusuvuori ja Kontinen hävisivät ottelunsa Jürgen Melzerille ja Oliver Marachille erin 6–7, 2–6.

– Ei se helppo siirtyminen ollut, mutta tämä oli tietoinen päätös joka tehtiin eilen, ja tänään kaikki tuntui fyysisesti hyvälle.

20-vuotias Ruusuvuori on ollut viime aikoina hurjassa nousussa. ATP:n rankingissa sijalla 163 oleva suomalainen on voittanut kesän aikana kaksi Challenger-tason turnausta ja singonnut nopealla tahdilla rankingissa ylöspäin.

Lauantainen nappiesitys huippuvastustajan kustannuksella osoitti, ettei maailman terävinkään kärki ole tavoittamattoman matkan päässä. Ruusuvuori myönsi, että itseluottamukselle voitto Thiemistä tekee todella hyvää.

– Onhan se ihan valtava juttu tietysti. Kun pystyy tuommoisen kaverin kaatamaan, niin se tuo itseluottamusta ihan sikana. Nyt tietää, että pystyy voittamaan kenet tahansa, Ruusuvuori totesi.

Tilanteessa 2–2 oleva maaottelu huipentuu myöhemmin lauantaina ratkaisevaan kaksinpeliotteluun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt