Huippuvireinen Eemil Ruusuvuori tasoitti puntit Davis Cupissa, kohtaa lauantaina Thiemin – "Minulla oli koko ajan hyvä fiilis"

Julkaistu:

Tennis
Eemil Ruusuvuori voitti Davis Cupin ottelussa perjantaina Itävallan Sebastian Ofnerin. Suomi ja Itävalta ovat maaottelussa avauspäivän jälkeen tasoissa.
Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori tarjosi perjantai-iltana Espoon Metro Areenan yleisölle mukavaa viihdettä Davis Cup -maaottelussa Itävaltaa vastaan. Komeettamaista nousua tennislistoilla tekevä Ruusuvuori, 20, kukisti iltaottelussa Sebastian Ofnerin 6–3, 6–4.

– Oli mukava pelata ja varsinkin tuo katsojamäärä oli huikea, pitkästä aikaa hallissa pelannut Ruusuvuori kiitteli.

Hän eteni avauserässä nopeasti 5–1-johtoon, mutta hävisi kaksi seuraavaa peliä ennen kuin onnistui katkaisemaan sen. Myös toisessa erässä hänellä oli selviä vaikeuksia lyödä viimeinen sinetti voitolle.

Ottelupallojakin oli useampi ennen kuin espoolaisyleisö saattoi hengähtää ja antaa raikuvat aplodit.

– Vastustaja sai pari onnistumista ja hyviä palautuksia. Minulla oli koko ajan hyvä fiilis. Nyt kun olen pelannut paljon matseja, niin sen (voiton) tietää kuitenkin tulevan sieltä, kun vain jatkaa samoja juttuja. Tietysti sitä silti miettii, että nyt voisi olla jo suihkussa, Ruusuvuori kertasi.

Suunnitelmiin tuli muutos jo ennen ottelun alkua, sillä alkujaan Itävallan piti asettaa kakkospelaajana Ruusuvuorta vastaan Dennis Novak. Tämä ei ollut kuitenkaan pelikunnossa, joten Ofner tuli hätiin.

– Meillä oli suunnitelma kaikkia vastustajia vastaan, Ruusuvuori totesi.

Ofner majailee ATP-listalla sijalla 161. Ruusuvuoren tuorein rankkaus on vain kaksi sijaa huonompi, ja käyrä osoittaa ylöspäin.

Ruusuvuoren voitto tasoitti otteluparin tilanteeksi ensimmäisen pelipäivän jälkeen 1–1. Patrik Niklas-Salminen hävisi aiemmin perjantaina maailmanlistan viitospelaaja Dominic Thiemille hienon taistelun jälkeen kahdessa erässä.

Suomen kapteeni Jarkko Nieminen oli hyvin tyytyväinen molempien maanmiestensä peleihin. Lauantaina on luvassa jännittävä päivä, sillä Ruusuvuori pääsee haastamaan Thiemin.

– Siinä on herkullinen asetelma. Peli ja itseluottamus ovat kunnossa tällä areenalla, Nieminen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt