Serena Williams hakee Yhdysvaltain avoimissa historiallista voittoa – nuori haastaja uransa kovimmassa paikassa

Julkaistu:

USA:n avoimet
Nuori Bianca Andreescu haastaa Serena Williamsin uransa ensimmäisessä Grand Slam -finaalissa Yhdysvaltain avoimissa.
Tenniksen Yhdysvaltain avoimen turnauksen naisten loppuottelussa nähdään lauantaina ääripäiden kohtaaminen, kun kaiken voittanut ja kokenut Serena Williams, 37, saa vastaansa 19-vuotiaan kanadalaisen Bianca Andreescun.

Andreescu pelaa uransa ensimmäisessä Grand Slam -loppuottelussa. Aiemmin hänen paras saavutuksensa korkeimman tason turnauksissa oli pääsy toiselle kierrokselle Australian ja Ranskan avoimissa tänä vuonna.

Williams sen sijaan on kerännyt komealla urallaan 23 Grand Slam -titteliä kaksinpelissä.

Seuraava voitto nostaisi yhdysvaltalaisen kaikkien aikojen tilaston kärkeen yhdessä australialaisen legendan Margaret Courtin kanssa.

Naisten tenniksen yksi kaikkien aikojen parhaista on voittanut kotimaansa Grand Slam -turnauksen yhteensä kuudesti, edellisen kerran vuonna 2014.

Viime vuonna Williams oli loppuottelussa mutta hävisi yllättäen 20-vuotiaalle japanilaiselle Naomi Osakalle.


Edellisestä Grand Slam -tittelistäkin on kulunut aikaa jo yli kaksi vuotta. Tammikuussa 2017 Williams voitti Australian avoimet.

Andreescu päätti viime vuoden maailmanlistan sijalla 178 mutta on kivunnut jo 15:nneksi. Hän nappasi ensimmäisen turnausvoittonsa WTA-kiertueella maaliskuussa Indian Wellsissä Yhdysvalloissa.

Jatkoa seurasi elokuun alkupuolella kanadalaisen kotikaupungissa Torontossa.

Tuolloin hän voitti loppuottelussa juuri Williamsin. Kokenut Williams joutui keskeyttämään vain neljän pelin jälkeen Andreescun johtaessa 3–1, joten Williamsilla on siis kalavelkoja maksettavanaan.

Naisten tenniksen valtikka on leijunut viime vuosina ilmassa. Williamsin pitkän ja suvereenin hallintajakson jälkeen kukaan ei ole pystynyt nappaamaan sitä pysyvästi itselleen.

Uusimmat ehdokkaat ovat olleet Osaka ja australialainen Ashleigh Barty.

Osaka voitti kaksi Grand Slam -turnausta putkeen, minkä jälkeen Barty vei Ranskan avoimet nimiinsä. Wimbledonissa ja Yhdysvalloissa kumpikaan ei täysin onnistunut.

Loppuottelun asetelma on mielenkiintoinen. Siinä joko tehdään historiaa tai nähdään ensimmäinen alle 20-vuotias Grand Slam -voittaja sitten vuoden 2006.

Naisten loppuottelu: lauantaina TV5 ja Eurosport la klo 23.00

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt