Roger Federerillä oli US Openin avauksessa vaikeaa – teki epätavallisen paljon helppoja virheitä - Tennis - Ilta-Sanomat

Roger Federerillä oli US Openin avauksessa vaikeaa – teki epätavallisen paljon helppoja virheitä

Roger Federer on voittanut urallaan 1224 tennisottelua.

Roger Federer on voittanut urallaan 1224 tennisottelua.

Julkaistu: 27.8. 12:25

Sveitsin tennislegenda saavutti silti 62:nnen perättäisen ensimmäisen kierroksen voittonsa.

Roger Federer aloitti takellellen Yhdysvaltain avoimet.

Sveitsin tennislegenda saavutti silti 62:nnen perättäisen ensimmäisen kierroksen voittonsa, kun hän kukisti intialaisen Sumit Nagalin 4–6, 6–1, 6–2, 6–4.

Avauserän tappio oli mojova yllätys, sillä maailmanlistalla 190:nneksi sijoitettu Nagal rimpuili US Openin pääsarjaan karsintojen kautta.

– Ei ole välttämättä huono asia aloittaa turnaus tällä tavalla. Hävisin ensimmäisen erän myös Wimbledonissa, 38-vuotias Federer muistutti.

Federer selviytyi Wimbledonissa lopulta finaaliin, jonka hän hävisi äärimmäisen täpärästi Novak Djokovicille dramaattisessa viisieräisessä kamppailussa.

– Ehkä on parempi keskittyä vain kolmeen jälkimmäiseen erään, jotka olivat hyviä. Se on hyvin rohkaisevaa, Federer kertoi.

– Kentällä yritin vain unohtaa avauserän ja parantaa peliäni, koska tein alussa epätavallisen paljon kaksoisvirheitä syötössä ja lisäksi muita helppoja virheitä. En syöttänyt alussa tarpeeksi hyvin, ja ajatukseni harhailivat.

Federerillä oli Wimbledonin finaalissa kaksi ottelupalloa, jotka hän menetti. Hänellä oli vaikeuksia päättää myös Nagal-kamppailu ottelun neljännessä erässä.

– Sain Wimbledonissa rajua oppia siitä, että pelissä pitää päästä maaliviivan yli. Vastustaja pelasi kuitenkin hyvin siinä vaiheessa, kun minun piti saada ottelu ratkaistuksi. Ne olivat vaikeita palloja, Federer tunnusti.

Voitto oli Federerin uralla 1 224:s. Hän kohtaa toisella kierroksella Bosnian Damir Dzumhurin.