Henri Kontinen ja John Peers etenivät puolivälieriin Cincinnatissa – Federerille shokkitappio

Julkaistu: , Päivitetty:

Federer koki shokkitappion venäläisyllättäjälle.
Henri Kontinen ja hänen australialaisparinsa John Peers ovat selviytyneet kahdeksan parhaan joukkoon tenniksen Cincinnatin ATP Masters -turnauksessa Ohiossa. Kontinen ja Peers kaatoivat nelinpelin toisella kierroksella argentiinalaiset Diego Schwartzmanin ja Horacio Zeballosin 6–1, 3–6, 12–10.

Ottelu kesti tunnin ja 11 minuuttia. Superkatkaisupelissä Kontinen ja Peers ehtivät tuhria neljä ottelupalloa ja menettää 9–5-johdon. Argentiinalaispari sai tämän jälkeen yhden ottelupallon, jonka Kontinen ja Peers selvittivät. Seuraava ottelupallo toi lopulta ratkaisun suomalais-australialaisen parin eduksi.

Kontinen ja Peers kohtaavat puolivälierissä maailmanlistan ykköset, kolumbialaisparin Juan Sebastian Cabalin ja Robert Farahin.

Suomalais-australialainen pari on sijoitettu Cincinnatissa seitsemänneksi.

Syöttöongelmat upottivat Federerin

Cincinnatin torstain suurin shokki koettiin miesten kaksinpelissä, jossa sveitsiläinen lajilegenda Roger Federer koki kolmannella kierroksella tappion venäläiskarsija Andrei Rubleville. Maailmanlistalla sijalla 70 oleva 21-vuotias Rublev kaatoi Federerin suoraan kahdessa erässä 6–3, 6–4 ja eteni puolivälieriin.

– Minulla oli alussa vaikeuksia syöttöni kanssa. Syöttöni murrettiin ensimmäisessä pelissä, ja se vähän niin kuin antoi suuntaa koko ottelulle, Federer sanoi.

– Se oli vaikea yhdistelmä: hän pelasi hyvin, minulla taas oli ongelmia etenkin hyökkäyspelissäni.

Rublev oli täysin pöllämystynyt voitostaan.

– On upea tunne pelata Rogerin kaltaista legendaa vastaan. Ainakin 99 prosenttia yleisöstä oli hänen puolellaan.

Cincinnatin turnauksen seitsemän kertaa voittaneen Federerin putoaminen tekee maailmanlistan ykkösestä Novak Djokovicista turnauksen ylivoimaisen voittajasuosikin. Djokovic voitti omassa kolmannen kierroksen ottelussaan Espanjan Pablo Carrena Bustan 6–3, 6–4.

Artikkeliin päivitetty Djokovicin ottelun tulos.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt