Tenniksen ”paha poika” avautui lapsuuden paino-ongelmistaan – kuva paljastaa muutoksen: ”Olin todella ylipainoinen”

Julkaistu:

Tennis
Nick Kyrgios otti sunnuntaina yhden uransa suurimmista turnausvoitosta Washingtonissa. Kiistanalainen tennistähti avautui viikonloppuna myös vaikeasta lapsuudestaan.
Australian Nick Kyrgios, 24, voitti Washingtonin ATP 500 -turnauksen finaalissa sunnuntaina Venäjän Daniil Medvedevin kahdessa tiukassa erässä. Kyseessä oli yksi tenniksen ”pahana poikana” tunnetun Kyrgiosin uran suurimmista turnausvoitoista.

Kiertueen kenties pahimpana tuittuilijana tunnettu Kyrgios oli Washingtonissa harvinaisen hyvällä tuulella. Ennen ratkaisuotteluita hänet nähtiin lämmittelemässä pelaamalla pingistä turnauksen pallopoikien ja -tyttöjen kanssa.

Kentällä Kyrgios tarjoili otteluissaan koko temppukavalkadinsa. Australialainen latoi kenttään hirmusyöttöjä, valtavia kämmenpaukkuja ja lukuisia jalkojen välistä lyötyjä temppulyöntejä.

Uutena yllätyksenä 24-vuotias taituri antoi myös yleisön osallistua otteluidensa ratkaisuhetkiin. Kolmessa ottelussa hän kävi kysymässä ennen omaa ottelupalloaan eturivistä ottelua katselleilta ihmisiltä neuvoa ratkaisevan syötön sijoittamisesta.

Joka kerta vinkit osoittautuivat toimiviksi, ja Kyrgios pääsi juhlimaan voittoa, unohtamatta ensin käydä kiittämässä neuvonantajina toimineita katsojia.


Lauantain välierässä Kyrgios voitti ATP-rankingin viidentenä majailevan Kreikan Stefanos Tsitsipasin. Ottelun jälkeen Kyrgios avautui vaikeasta lapsuudestaan. Tuolloin moni ei uskonut, että ylipainoisesta Kyrgiosista voisi tulla huippu-urheilijaa.

– Olin lapsena todella ylipainoinen. Valmentajani ja opettajani sanoivat minulle, ettei minusta voi tulla kovin hyvää siinä, mitä olin päättänyt tehdä, eli tenniksen pelaamisessa, Kyrgios muisteli välieränsä lehdistötilaisuudessa.

Australialainen on julkaissut 1,2 miljoonalle Instagram-seuraajalleen myös kuvia itsestään nuorena tennispelaajan alkuna.– Uskon, että ihmiset voivat samaistua kokemuksiini. Olen todistanut monen ihmisen olleen väärässä kohdallani.

Kyrgioksen kausi on ollut kuin pienoiskuva koko hänen urastaan ja persoonastaan. Washingtonin ja Acapulcon turnausvoittojen vastineeksi ollaan nähty lukuisia kiukkukohtauksia.

Moneen otteeseen Kyrgios on pelannut suuria osia otteluistaan ilmiselvästi kaikkeaan antamatta. ATP-rankingin sijalta 27 löytyvä australialainen ei kuitenkaan suostu tinkimään tyylistään.

– Olen voittanut joka ikisen maailman parhaista tennispelaajista omalla tyylilläni ja aion jatkaa samaan malliin. Uskon, että ihmiset saavat siitä inspiraatiota. Mielestäni ei pidä kuunnella muita, pitää vain uskoa itseensä. Vain sillä on merkitystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt