Mieletön maratonottelu Wimbledonissa! Novak Djokovic voitti Roger Federerin historiaan jäävässä tennistrillerissä

Julkaistu: , Päivitetty:

Tennis
Novak Djokovic voitti Roger Federerin Wimbledonin miesten kaksinpelin loppuottelussa, josta tuli ennätyksellinen maratonnäytös.

Djokovic–Federer 7–6, 1–6, 7–6, 4–6, 13–12 (7–3)

Wimbledonin tennisturnaus huipentui sunnuntaina huimaan miesten kaksinpelin loppuotteluun, jossa Serbian Novak Djokovic voitti uskomattoman trillerin jälkeen Sveitsin Roger Federerin 3–2. Ottelu ratkesi vasta viidennen erän katkaisupelissä, jossa serbi oli parempi lukemin 7–3.

Tenniksen supertähdet tarjosivat Wimbledonin historian pisimmän ja yhden upeimmista loppuotteluista. Finaali kesti neljä tuntia ja 57 minuuttia.

– Jos tämä ei ollut urani jännittävin ottelu, niin varmasti top2:ssa tai top3:ssa. Valitettavasti toisen oli hävittävä, Djokovic sanoi kenttähaastattelussa ottelun jälkeen.

Heti ensimmäinen erä ratkaistiin katkaisupelissä, jonka Djokovic vei lukemin 7–5. Ensimmäinen erä meni siis serbille 7–6. Se kesti 58 minuuttia.

Toinen erä pelattiin ensimmäistä joutuisammin. Federer takoi erässä 6–1-voiton 25 minuutissa.

Kolmannessa erässä mentiin jälleen tasaisissa merkeissä. Kumpikin finalisti piti syöttönsä, ja edettiin katkaisupeliin. Djokovic oli tässä terävämpi voittaen 7–4 ja siirtyen samalla ottelussa johtoon erin 2–1.

Federerillä oli erässä 5–4-johtoasemassa yksi murto- ja eräpallo, mutta Djokovic piti hermonsa.


Federer voitti neljännen erän 6–4 ja tasoitti 2–2:een. Hän nousi kahdella syötönmurrollaan jo 5–2-johtoon, eikä horjunut edes Djokovicin onnistuttua murrossa seuraavassa pelissä.

Mestaruus ratkesi viidennessä erässä katkaisupelissä, kun erä eteni tilanteeseen 12–12.

Federerillä oli viidennessä erässä 8–7-tilanteessa omalla syöttövuorollaan kaksi ottelupalloa, mutta Djokovic selvitti ne ja otti lopulta huipputärkeän syötönmurron.

Djokovic, 32, on voittanut uransa aikana nyt 16 grand slam -titteliä ja voittanut Wimbledonin kahdesti peräkkäin. Yhteensä hän on juhlinut legendaarisen turnauksen mestaruutta viidesti.


Federer on voittanut 20 grand slam -turnausta ja ollut ykkönen Wimbledonissa kahdeksan kertaa, viimeksi kaksi vuotta sitten.

– Tämä oli suuri ja pitkä ottelu. Siinä oli kaikkea. Minulla oli mahdollisuuteni, kuten Novakillakin. En olisi voinut antaa yhtään enempää, Federer sanoi kenttähaastattelussa.

Lauantaina pelatussa naisten kaksinpelin loppuottelussa Romanian Simona Halep voitti Yhdysvaltain Serena Williamsin suoraan kahdessa erässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt