Wimbledonista Siilinjärvelle saapunut Henri Kontinen paljasti tasoituksensa golfissa: ”Haastava laji”

Julkaistu:

Tennis
Henri Kontinen piipahti Siilinjärvellä Kime4Kids -hyväntekeväisyystapahtumassa.
Wimbledonin nelinpelin välierät jäivät tällä viikolla Suomen tennisässä Henri Kontiselta haaveeksi.

Kontinen hävisi keskiviikkona australialaisparinsa John Peersin kanssa arvoturnauksen puolivälierässä Raven Klaasenille ja Michael Venukselle täyden viiden erän kamppailun jälkeen.

Putoaminen mahdollisti pikavisiitin Siilinjärvelle ja Tarina Golfiin, jossa pelattiin lauantaina entisen NHL-kiekkoilijan Kimmo Timosen isännöimä Kime4Kids -hyväntekeväisyysgolfturnaus. Timosen jo vuosia järjestämässä tapahtumassa kerätään varoja lasten ja nuorten hyväksi.

– Tottakai sitä olisi mieluummin siellä Wimbledonin nurmella kuin täällä golfnurmella. Aika nopeasti se tappio tulee kuitenkin unohdettua. Päivä siinä yleensä menee, mutta sen jälkeen katse kohti tulevaa, Kontinen kertoi IS:lle ennen golfkierrokselle lähtöä.

Golf on tennistähdelle kohtuullisen uusi harrastus. Miehen into lajia kohtaan kertoo kuitenkin siitä, että golfkärpänen on päässyt puraisemaan vakavasti. Liikunnallista tekemistä tulee taatusti riittämään nurmikentällä vielä senkin jälkeen, kun tennisura aikanaan päättyy.

– Vähän reilun vuoden olen pelannut. Hurahdin lajiin viime kesänä ja aina kun ehdin, niin pelailen mielelläni. Tasoitus on vähän reilu kymppi, Kontinen paljasti.

– Aika ahkerasti olen koittanut kehittää itseäni, mutta aika haastava laji se on.

Lauantaina mies pääsi pelaamaan samassa ryhmässä vastikään golfuransa päättymisestä ilmoittaneen Mikko Ilosen kanssa, joten huipputason oppia oli ainakin tarjolla.

Ja jos putit eivät jostain syystä uppoaisikaan, niin hyvä selitys pelin takkuilulle on olemassa. Useampi pitkä ottelu Wimbledonissa tuntuu vielä jäsenissä.

– Se on hyvä selitys, käytetään sitä, Henri Kontinen naurahtaa.

Totta puhuen yli neljän tunnin golfkierros käy kunnon päälle, mutta tennisottelukin voi olla saman mittainen ja verkko välissä pelattuna tahti on huomattavasti rajumpi. Kontinen ei kuitenkaan valita sitä, että töissä tulee hiki.

– Sen takia treenataan ja hoidetaan kaikki asiat niin hyvin kuin pitää. Palautumiset ja jääkylvyt aina matsin jälkeen, niin kyllä siinä pelikunnossa pysyy, Kontinen muistuttaa.

Wimbledon-rypistystä seuraavat turnaukset odottavat nelinpelitaituria Pohjois-Amerikan puolella. Lopullista ratkaisua seuraavasta turnauksesta ei ole vielä tehty.

– Seuraava turnaus on joko Washingtonissa tai Montrealissa. Todennäköisesti Washingtonissa. Se on reilun kahden viikon päästä, pelaaja kertoi.

Vaikka seuraavaan turnaukseen onkin aikaa pari viikkoa, perisuomalaiseen kesäloman viettoon Kontisella ei ole aikaa.

– Ei tässä hirveästi lomailla ennätä. Mutta ehkä se aurinkokin paistaisi, Kontinen elätteli toiveita reilun kymmenen asteen savolaiskesässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt