Serena Williamsilla mahdollisuus yltää hurjaan saavutukseen – ”Tyttäreni on syy siihen, että palasin tenniskentille”

Julkaistu:

tennis
Joko Serena Williams tai Simona Halep tekee lauantaina historiaa.
Wimbledonin naisten kaksinpelin loppuottelussa Serena Williams, 37, jahtaa Margaret Courtin ennätystä sivuavaa 24. Grand Slam -voittoaan.

Vastustaja Simona Halepilla on mahdollisuus tulla ensimmäiseksi romanialaiseksi Wimbledonin voittajaksi.

Williamsille turnausvoitto olisi ensimmäinen kahteen ja puoleen vuoteen. Vuonna 2018 Williams pelasi sekä Wimbledonin että USA:n avointen loppuotteluissa mutta hävisi molemmat.

Etenkin Naomi Osakaa vastaan New Yorkissa pelattu loppuottelu oli valtava kolaus yhdysvaltalaiselle.

Williams tulistui valmennuksesta hänelle varoituksen antaneelle tuomarille Carlos Ramosille ja menetti lopulta tuittuilunsa johdosta kokonaisen pelin.

Tämän vuoden avauspuolisko on ollut Williamsille vaikea. Australian avointen puolivälierässä Karolina Pliskova kiri shokeeraavasti ratkaisuerässä 1–5-tappioasemasta rinnalle ja ohi. Pliskova voitti kuusi peräkkäistä peliä.

Sen jälkeen aiemmilta vuosilta tutut ongelmat vasemman polven kanssa ovat hidastaneet Williamsin tahtia, mutta Wimbledonissa yhdysvaltalainen on parantanut kierros kierrokselta.

Syyskuussa 2017 Williams synnytti esikoisensa Alexis Olympia Ohania juniorin. Mestariksi palaaminen raskauden jälkeen ja Courtin vanhan ennätyksen sivuaminen olisivat upealla uralla mahtavia merkkipaaluja.

Vielä 37-vuotiaanakin kaiken jo voittaneen Williamsin voitontahto on yhtä korkealla kuin nuorempana.

– Loppujen lopuksi tyttäreni on syy siihen, että palasin tenniskentille. Ei pidä luovuttaa, kun joku heittää haasteen. Kun on maassa, pitää nousta ylös ja kysyä ”siinäkö kaikki, mihin pystyt?”, Williams selitti tennisfilosofiaansa Harpers’s Bazaar -lehteen kirjoittamassaan blogissa.

Halepille Williams on ollut vuosien saatossa lähes mahdoton voitettava. Kymmenellä yrityksellä Halep on onnistunut voittamaan Williamsin vain kerran, vuonna 2014.

Uransa alkupuolella kireänä tunnettu Halep on kuitenkin muuttunut pelaaja vuoden 2018 Ranskan avointen mestaruuden jälkeen. Uusi rennompi lähestymistapa näyttää sopivan romanialaiselle.

– Tämän vuoden on tarkoitus olla rento, enkä aio latoa paineita niskaani. Tunnen oloni hyväksi kentällä ja olen iloinen, Halep sanaili Lontoossa Reutersin mukaan.

Tänä vuonna Halep julisti jo hyvissä ajoin, että Wim-bledonin ruoholla menestyminen on hänen kauden päätavoitteensa.

27-vuotias teki historiaa jo loppuottelupaikallaan, ja lauantaina on mahdollisuus nostella Wimbledonin voittopokaalia ensimmäisenä romanialaisena.

Haaste ei kuitenkaan voisi olla kovempi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt