Roger Federer voitti Rafael Nadalin hurjassa Wimbledon-trillerissä – kohtaa finaalissa Novak Djokovicin

Julkaistu: , Päivitetty:

Tennis
Roger Federer voitti Rafael Nadalin erin 3–1 Wimbledonin miesten kaksinpelin välierässä perjantai-iltana.
Roger Federer voitti Wimbledonin välieräottelussa Rafael Nadalin erin 3–1 (7–6, 1–6, 6–3, 6–4). Kohtaaminen oli kaksikon ensimmäinen Wimbledonin ruoholla 11 vuoteen.

Molemmat pelaajat dominoivat ottelun avauserässä omia syöttövuorojaan aggressiivisella pelillä. Etenkin Federer hallitsi omat syöttövuoronsa suvereenisti: Nadal voitti sveitsiläisen kuudessa syöttövuorossa yhteensä vain viisi pistettä.

Ensimmäinen mahdollisuus syötönmurtoon siunautui Federerille kahdeksannessa pelissä, mutta Nadal selvitti murtopallon 21 lyöntiä sisältäneen hurjan pallorallin päätteeksi, ja piti lopulta syöttönsä.

Tiebreakissa Federer nosti tasoaan oikealla hetkellä. Hän voitti erän viisi viimeistä pistettä, ja vei kovatasoisen tiebreakin nimiinsä lukemin 7–3.


Toisessa erässä Federerillä oli kaksi murtopalloa 1–1-tilanteessa, mutta niiden käyttämättä jättäminen tuli sveitsiläiselle kalliiksi.

Nadal voitti viisi peliä peräjälkeen, murtaen Federerin syötön kaksi kertaa, ja tasoitti näin erälukemiksi 1–1.


Kolmannessa erässä oli Federerin vuoro nostaa tasoaan. Hän mursi Nadalin syötön ensimmäistä kertaa loistavan verkkopelitaiston päätteeksi, ja eteni erässä jo 4–1-johtoon pelastamalla seuraavassa syöttövuorossaan yhteensä kolme murtopalloa.

Molemmilla pelaajilla oli mahdollisuuksia murtoon myös seuraavissa peleissä, mutta erävoiton ratkaisevan syöttövuoron Federer johti puhtaasti häviämättä pistettäkään. Kolmannen erän voittolukemat merkittiin sveitsiläiselle 6–3.


Neljännen erän kolmannessa pelissä Federer otti ison askeleen kohti otteluvoittoa murtamalla jälleen Nadalin syötön.

15–40-tilanteesta espanjalainen selvitti ensimmäisen murtopallon, mutta toisessa Federer onnistui syötönpalautuksessa täydellisesti, ja Nadalin kämmenlyönti leijaili pitkäksi.

Federer sai ensimmäiset kaksi ottelupalloa Nadalin syöttövuorolla tilanteessa 5–3, mutta Nadal taisteli itsensä väkisin pelin päähän.

Federerin ratkaiseva syöttövuoro muodostui hurjaksi jännitysnäytelmäksi. Molemmat miehet pelasivat huipputasollaan, mutta lopulta viides ottelupallo vei Federerin tämän uran 12:een Wimbledon-finaaliin.

Nadal voitti kaksikon edellisen kohtaamisen kesäkuun alussa Ranskan avoimissa. Sitä ennen Federer oli voittanut viisi edellistä otteluaan Nadalia vastaan.


Federer kohtaa sunnuntain finaalissa maailmanlistan kärkipelaajan ja hallitsevan mestarin Novak Djokovicin, joka voitti omassa välierässään Espanjan Roberto Bautista Agutin erin 3–1 (6–2, 4–6, 6–3, 6–2).

Juttua korjattu klo 22.14. Finaali on Federerille jo uran 12:sta, ei kymmenes, kuten jutussa alun perin väitettiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt