Roger Federer vastaan Rafael Nadal – Wimbledonissa nähdään tänään yksi nykyurheilun suurimmista klassikoista

Julkaistu:

Tennis
Roger Federer ja Rafael Nadal iskevät perjantaina yhteen jo 40. kerran.
Roger Federer vastaan Rafael Nadal. Voiko sitä klassikompaa edes olla nykytenniksessä tai nykyurheilussa ylipäätään?

Tänään perjantaina alkuillasta kaksikon pitkään tarinaan saadaan uusi luku, kun miehet kohtaavat toisensa Wimbledonissa miesten kaksinpelin välieräottelussa.

Niin ihmeelliseltä kuin se tuntuukin, Federer ja Nadal eivät ole pelanneet vastakkain Wimbledonissa 11 vuoteen.

Vuonna 2008 Nadal voitti Federerin viisieräisessä loppuottelussa 6–4, 6–4, 6–7 (5–7), 6–7 (8–10), 9–7. Lähes viisi tuntia kestänyttä ottelua on kuvailtu yhdeksi lajihistorian parhaista.

Nadal katkaisi silloin Federerin neljän Wimbledon-mestaruuden putken ja nyyhkytti onnesta pukuhuoneessa.

Pelaajat ovat kohdanneet toisensa sen ikimuistoisen päivän jälkeen 22 kertaa eri turnauksissa, mutta Wimbledonissa heidän tiensä eivät ole ristenneet uudestaan ennen tätä päivää.

Sveitsiläisen Federerin ja espanjalaisen Nadalin kohtaamisesta kannattaa nauttia, kun vielä voi. Niin uskomattomia voittoja kuin pelaajat ovatkin saavuttaneet, yksi päihittämätön vastustaja kirii kiinni koko ajan kovaa vauhtia: aika.


Federer täyttää elokuussa 38 vuotta, Nadal on 33-vuotias.

– Rogeria vastaan pelaaminen on aina ainutlaatuinen tapaus. Ottelu merkitsee minulle paljon, luultavasti hänellekin. Mahdollisuudet pelata toisiamme vastaan vähenevät, mutta olemme yhä mukana, Nadal sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ikä ei ole vain numero. Se pakottaa muuttamaan asioita.

– Luultavasti syy siihen, miksi olemme täällä, on rakkautemme ja kunnioituksemme lajia kohtaan. En usko, että olemme kehittyneet valtavasti. Olemme pystyneet lisäämään jotakin (peliimme), koska toisaalta myös menetämme jotakin. Täytyy löytää uusia asioita iän takia, Nadal sanoi.

Federer lähti tämän vuoden turnaukseen kakkossijoitettuna, Nadal kolmosena. Kumpikin on takonut Wimbledonissa sikseen vakuuttavasti, ettei voittajan ennakoiminen ole helppoa.

Federer on hävinnyt turnauksessa vain kaksi erää, Nadal yhden. Sveitsiläisässä sai täyteen historialliset sata voittoa Wimbledonissa, kun hän voitti puolivälieräottelussaan Kei Nishikorin.

Semifinalistit tuntevat toisensa läpikotaisin. He pelaavat tänään vastakkain jo 40. kerran.

– Meillä on paljon tietoa Rafasta, kuten hänellä on meistä. Tässä tilanteessa voi sukeltaa hulluna taktiikan maailmaan tai ajatella, että nyt pelataan nurmella ja pelaan omaa tennistäni. Ihmiset hypettävät asioita aina, Federer sanoi BBC:n mukaan.


Federer ja Nadal ovat pelanneet vastakkain yhteensä 39 kertaa. Voitot kirjataan Nadalin hyväksi 24–15. Nadal johtaa kaksikon Grand Slam -kohtaamisia 10–3.

Miesten kaksinpelin toisessa välieräottelussa Wimbledonissa pelaavat tänään Serbian Novak Djokovic ja Espanjan Roberto Bautista Agut.

Djokovic–Bautista Agut alkaa pääkentällä Suomen aikaa kello 15. Federerin ja Nadalin ottelu käynnistyy samalla kentällä sen jälkeen, todennäköisesti noin kello 18.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt