Tennistähdelle 50 000 euron sakot Wimbledonissa – syy: pelasi liian huonosti

Julkaistu:

Tennis
Bernard Tomic harkitsee valittavansa saamastaan rangaistuksesta.
Australialainen Bernard Tomic aikoo mahdollisesti valittaa Wimbledonin turnausjärjestäjiltä saamastaan 45 000 punnan (noin 50 000 euroa) sakosta.

Tomicia, 26, rangaistiin siitä, että hän ”ei täyttänyt ammattilaisvaatimuksia” miesten kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelussaan Jo-Wilfried Tsongaa vastaan.

Huipputurnausten järjestäjät edellyttävät osallistujilta tietyn tason, vaikka jo pelaajan selviytyminen turnaukseen vaatii kovaa osaamista.

Tsonga pieksi Tomicin suoraan kolmessa erässä 6–2, 6–1, 6–4. Ottelu kesti vain 58 minuuttia. Se oli miesten kaksinpelin nopein Wimbledonissa 15 vuoteen.

Tomic selitti huonoa pelivirettään näin:

– Olin hieman huonovointinen, koska olin lentänyt Turkista, jossa olivat hävinnyt puolivälierän ja pelannut muutaman ottelun 40 asteen kuumuudessa. Sitten pelasin yhtä maailman parasta ruohopelaajaa (Tsonga) vastaan. Pidin mahdollisuuksiani pieninä, mutta halusin yrittää, koska tämä on Wimbledon, Tomic sanoi Newscorp Australiaa lainanneen uutistoimisto Reutersin mukaan.

Rangaistusmaksu vähennetään Tomicin turnauspalkkiosta.

Tomic oli turnaukseen lähtiessään miesten maailmanrankingissa sijalla 96. Hän oli parhaimmillaan 2015 ja 2016 20 parhaan sakissa.

Australialainen ei joutunut Wimbledonissa ensimmäistä kertaa epäilyjen kohteeksi urallaan. Häntä syytettiin yrittämisen puutteesta myös Yhdysvaltain avoimien ottelussa Andy Roddickia vastaan 2012.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt