Ensin hurmasi isä, nyt on jälkikasvun vuoro yrittää – Björn Borgin 16-vuotias poika villillä kortilla Wimbledoniin! - Tennis - Ilta-Sanomat

Ensin hurmasi isä, nyt on jälkikasvun vuoro yrittää – Björn Borgin 16-vuotias poika villillä kortilla Wimbledoniin!

Leo Borg pääsee pelaamaan turnaukseen, jossa hänen isästään tuli legenda.

Björn Borg (vas.) on jo Wimbledonin legenda. Nyt Leo Borg yrittää seurata hänen jalanjälkiään.­

27.6.2019 21:05

Nimi Borg on käsite Wimbledonin tennisturnauksen historiassa. Ruotsalainen Björn Borg voitti Etelä-Lontoossa turnauksen kaksinpelin mestaruuden urallaan peräti viidesti. Mestaruudet tulivat putkeen 1976–1980.

Tänä kesänä nimi Borg palaa samoihin maisemiin kentällä. Kysymyksessä on tällä kertaa tennislegendan 16-vuotias poika Leo Borg, joka pääsee villillä kortilla Wimbledonin poikien turnauksen karsintoihin.

Asiasta kertoi Expressen.

Björn Borg kommentoi uutista Aftonbladetissa.

– Leo on kiitollinen. Siitä tulee uskomaton ja tulevaisuutta hyödyttävä kokemus, hän sanoi.

Leo Borg Tukholmassa syksyllä 2018.­

Entinen ruotsalainen huippupelaaja Mats Wilander pitää nuorta Borgia potentiaalisena tulevaisuuden pelaajana. Hän muistutti samalla niistä paineista, joita jo nimi ja sukusiteet tuovat.

– Hän (Leo) on hyvin lahjakas ja jalat maassa -tyyppi. Ehkä helpottaa, jos isänä on Björn Borgin kaltainen pelaaja, mutta se aiheuttaa myös paineita. On silti ollut nuoria, jotka ovat seuranneet isiensä jalanjälkiä huipulle golfissa ja tenniksessä. Miksi niin ei voisi tapahtua tenniksessäkin? Wilander sanoi Aftonbladetissa.

Viime vuonna poikien kaksinpelin mestariksi Wimbledonissa pelasi Kiinan Taipein Tseng Chun-hsin.

Poikien aiemmalta voittajien listalta löytyy sellaisia nimiä kuin Ivan Lendl, Pat Cash, Stefan Edberg, Roger Federer – ja Björn Borg itse.

Björn Borg voitti urallaan 11 kaksinpelin mestaruutta Grand Slam -turnauksissa.­

Leo Borg saa tietää karsintavastustajansa ensi viikolla, jolloin arvotaan karsintakohtaamiset.

Björn Borg, 63, voitti urallaan yhteensä 11 Grand Slam -turnauksen mestaruutta kaksinpelissä. Viiden Wimbledon-voiton lisäksi hän oli ykkönen Ranskan avoimissa peräti kuudesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?