17-vuotias Amanda Anisimova yllätti Ranskan avointen hallitsevan mestarin

Julkaistu: , Päivitetty:

tennis
Simona Halep hävisi puolivälieränsä.
Yhdysvaltain Amanda Anisimova yllätti viime vuonna tenniksen naisten kaksinpelin Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa voittaneen Simona Halepin puolivälierissä 6–2, 6–4.

17-vuotias Anisimova eteni ensimmäisen kerran urallaan grand slam -turnauksen välieriin, jossa hän kohtaa toisen välierien ensikertalaisen, Australian Ashleigh Bartyn. Barty pudotti puolivälierisssä Yhdysvaltain Madison Keysin 6–3, 7–5.

Vuonna 1968 alkaneella turnauksen avoimella aikakaudella naisten kaksinpelin voiton ovat uusineet voittoaan seuraavana vuonna vain Margaret Court, Chris Evert, Steffi Graf, Monica Seles ja Justine Henin. Heistä Henin on tuorein mestaruudenuusija, kun hän puolusti titteliään onnistuneesti vuonna 2007.

– Minusta tuntui, että pelaan ihan hyvin, ja ehkä odotukset olivat suuret tänään, Halep jutteli pettymykseen päättyneen ottelun jälkeen.

– Ehkä en pystynyt käsittelemään jännitystä. Niinpä en voinut pelata kuten parhaimmillaan pelaan ja en voinut saavuttaa parasta tasoani, romanialainen jatkoi.

Halep vakuuttui Anisimovan kyvyistä ja uskoi, että Anisimova voisi olla ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt grand slam -voittaja.

– Hänellä on suuri mahdollisuus, jos hän pelaa kuten tänään eli ilman tunteita ja ajattelematta tulosta, Halep tuumi.

– Hän oli todella rauhallinen. Hän näytti, että hän pystyy tekemään hyviä ja isoja asioita. Mielestäni hänellä on mahdollisuus, Halep suitsutti.

Halep, 27, kääntää nyt katseensa seuraavassa grand slam -turnauksessa Wimbledonissa menestymiseen. Siellä hänen paras saavutuksensa on vuoden 2014 välieräpaikka. Viime vuonna hän putosi kolmannella kierroksella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt