Maailman ykkönen Osaka hävisi avauserän 0–6, vältti sitten täpärästi tappion

Julkaistu:

tennis
Tenniksen naisten maailmanlistan ykkönen Naomi Osaka oli vaikeuksissa Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella Anna-Karolina Schmiedlovaa vastaan.
Slovakialainen voitti ensimmäisen erän puhtaasti 6–0 eli tennisslangilla ”rinkelöi” [bageled] vastustajansa.

Anna-Karolina Schmiedlova oli toisessa erässä kahden voitetun pallon päässä jymy-yllätyksestä, mutta Naomi Osaka kokosi itsensä ja voitti katkaisupelin. Kolmas erä menikin sitten japanilaiselle selvästi 6–1.

Käsivammasta Ranskan avointen alla kärsinyt Osaka kohtaa toisella kierroksella maailmanlistan entisen kärkipelaajan Viktoryja Azarenkan. Valkovenäläinen kukisti tiistaina Latvian Jelena Ostapenkon, joka voitti Ranskan avoimet sijoittamattomana pelaajana vuonna 2017.

Ranskan avoimissa rikottiin tiistaina myös ennätyksiä, kun Kroatian Ivo Karlovic voitti Espanjan Feliciano Lopezin neljässä erässä. 40-vuotias Karlovic ja 37-vuotias Lopez ovat yhteenlasketulta iältään vanhimmat Roland Garrosilla miesten kaksinpelin ottelussa samaan aikaan esiintyneet atleetit.

211-senttinen Karlovic pelasi edellisen kerran huhtikuun alussa. Hän on vanhin grand slam -turnauksen otteluvoittaja sitten vuoden 1978 ja Ken Rosewallin. Edellinen yli 40-vuotias miespelaaja tällä tasolla oli Jimmy Connors vuonna 1992.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt