Emma Laine lopettaa tennisuransa

Laine kipusi parhaimmillaan naisten WTA-listalla kaksinpelissä sijalle 50.

Emma Laine voitti urallansa ITF-kiertueella yhteensä 11 kaksinpeliturnausta ja 44 nelinpeliturnausta.

5.4.2019 12:41

Tennispelaaja Emma Laine lopettaa ammattilaisuransa Fed Cup -kotiturnaukseen huhtikuussa Helsingissä. 33-vuotiaan Laineen ammattilaisura alkoi vuonna 2004.

– Olen viimeisimmät vuodet mennyt vuosi kerrallaan. Olen aina halunnut lopettaa johonkin kotiturnaukseen. Kun sain tietää, että saadaan Fed Cup -turnaus Suomeen, niin ajatus vahvistui. Lisäksi halusin lopettaa omin ehdoin terveenä ja hyvällä fiiliksellä, Laine sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Laine aloitti tenniksen 5-vuotiaana Lahdessa ja voitti ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa 14-vuotiaana.

– Aloitin tenniksen Lahden Verkkopalloseuran kesäleiriltä. Olin vilkas ja aktiivinen lapsi. Tennis sattui valikoitumaan kesäleirin monista lajeista minun lajikseni. Tykästyin tennikseen ja innostuin pelistä. Minua ei puskettu ammattilaisuralle, vaan tennis on minulle aina ollut rakas harrastus. En ole mennyt tulospainotteisesti – nautin tenniksestä heti juniorivuosista lähtien ja se jatkui läpi urani, Laine kertoi.

Ammattilaisurallaan Laine kipusi parhaimmillaan naisten WTA-listalla kaksinpelissä sijalle 50 ja nelinpelissä sijalle 64 vuonna 2006.

Grand slam -turnauksissa hänen parhaat saavutuksensa osuivat uran huippuvuoteen 2006, kun hän selviytyi kaksinpelissä Australian avointen, Ranskan avointen ja Yhdysvaltain avointen toiselle kierrokselle sekä Wimbledonissa nelinpelin 16 parhaan joukkoon.

– Grand slamit ovat unohtumattomia ja ne tulen aina muistamaan. Lisäksi nostan Indian Wellsin neljännen kierroksen vuonna 2006 yhdeksi mieleenpainuvimmista kisoistani. Kuitenkin uran parasta hetkeä miettiessäni eivät tule ensimmäisenä mieleen tulokset – vaan ne hetket ammattilaisuran alussa ja moninaiset jaksot pitkän uran varrelta. Paljon unohtumattomia hetkiä, joita on vaikeaa eritellä.

Laine voitti urallansa ITF-kiertueella yhteensä 11 kaksinpeliturnausta ja 44 nelinpeliturnausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?