Tennis

Kuvat ja video kertovat Serena Williamsin valtavasta raivosta – syyttää tuomaria seksismistä, voittaja nosti pokaalin murtuneena

Julkaistu:

Tennis
Naomi Osakan Yhdysvaltain avointen voitto jäi Serena Williamsin raivon varjoon.
Tenniksen Yhdysvaltojen avointen naisten kaksinpelin finaali päättyi japanilaisen Naomi Osakan voittoon.

20-vuotias Osaka voitti loppuottelussa idolinsa, kotiyleisön suuren suosikin Serena Williamsin.

Osakasta tuli ensimmäinen grand slam -tittelin voittanut japanilaisnainen. Hänen historiallinen voittonsa jäi kuitenkin osittain varjoon, sillä finaalista muodostui draamantäyteinen näytelmä, josta riittää puhetta vielä pitkään.

Huiman uransa 24:tta grand slam -titteliään tavoitellut Williams, 36, menetti täysin malttinsa ottelun päätuomariin Carlos Ramosiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Serena Williams ilmiriidassa – vannoi raivon vallassa: En ole koskaan huijannut

Ramos antoi Williamsille ensin varoituksen, kun hän katsoi tämän saaneen toisen erän aikana katsomosta ohjeita valmentajaltaan Patrick Mouratogloulta. Tämä on säännöissä kielletty. Williams hermostui varoituksesta ja vakuutti pelaavansa sääntöjen mukaisesti.

Myöhemmin Williams sai pisterangaistuksen, kun hän paiskasi mailansa rikki. Williams raivostui Ramosille entisestään ja kritisoi portugalilaistuomarin toimintaa kovin sanoin.


Puoltenvaihdon aikana Williams jatkoi syytöksiään, minkä johdosta Ramos langetti hänelle lopulta pelirangaistuksen.

– Olet valehtelija. Et tule enää koskaan olemaan kentälläni. Milloin aiot pyytää minulta anteeksi? Pyydä anteeksi, Williams raivosi tuomarille ja syytti häntä varkaaksi.Osaka voitti ottelun lopulta suoraan kahdessa erässä lukemin 6–2, 6–4.

Hänen iloaan uran ensimmäisestä grand slam -tittelistä varjostivat katsomosta kuuluneet buuaukset.

– Tiedän, että te kaikki kannustitte häntä. Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin, Osaka totesi haastattelussa.


Williams puolusti Osakaa ja kehotti yhdysvaltalaisyleisöä lopettamaan buuaukset.

– Hän pelasi hyvin. Tämä on hänen ensimmäinen grand slam -voittonsa. Annetaan tunnustusta jokaiselle, joka sen ansaitsee. Ei buuata enää. Onnittelut Naomille, Williams sanoi.

Williams: naisia ja miehiä kohdellaan eri tavalla

Ottelua seuranneessa lehdistötilaisuudessa Williams nosti esille nais- ja miespelaajien erilaisen kohtelun. Hänen mielestään päätuomari Ramosin toiminta oli seksististä.

– Hän (Ramos) ei ole koskaan vienyt mieheltä peliä sen takia, että tämä sanoo ”varas”. Mutta olen nähnyt miesten nimittelevän tuomaria eri tavoilla. Minä olen täällä taistelemassa naisten oikeuksien ja tasa-arvon puolesta, Williams sanoi tunteikkaasti.

– Aion jatkossakin taistella naisten puolesta... Se, että minun on käytävä tämä läpi on esimerkkinä seuraaville naisille, joilla on tunteita, jotka haluavat olla vahvoja naisia. He saavat osoittaa tunteensa tämän päivän vuoksi, Williams jatkoi lähes kyyneliin murtuen.

Williams sai näkemykselleen tukea muun muassa entiseltä huippupelaajalta ja naistenniksen uranuurtajalta, tennislegenda Billie Jean Kingiltä.

– Kun nainen on tunteellinen, hän on ”hysteerinen” ja häntä rangaistaan. Kun mies tekee samoin, hän on ”suorasanainen” eikä tule mitään jälkiseurauksia. Kiitos Serena Williams, että nostat esille tämän kaksoisstandardin. Tarvitsemme lisää ääniä tekemään samoin, King kirjoitti Twitter-tilillään.
Yhden äänen lisää tarjosi valkovenäläinen tennistähti Victoria Azarenka.

– Jos tämä olisi miesten ottelu, tämä ei menisi näin, Azaranka kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt