Tennis

Serena Williams ilmiriidassa – vannoi raivon vallassa: En ole koskaan huijannut

Julkaistu:

Tennis
Serena Williams menetti malttinsa täysin.
Tennistähti Serena Williams latasi täyslaidallisen tuomarille Yhdysvaltain avoimen turnauksen naisten loppuottelun jälkeen. Itse asiassa hän raivosi useaan kertaan jo ottelun aikana.

Williams, 36, päätyi ensimmäisen kerran kiivaaseen sanailuun tuomarin kanssa toisessa erässä, kun tuomari piti Williamsin valmentajan kesken pelin antamia ohjeita rikkeenä. Williams hermostui ja vakuutti pelaavansa sääntöjen mukaan.

Myöhemmin Williams sai toisen rangaistuksen kun hän rikkoi suutuspäissään mailansa. Kolmas rangaistus tuli karkeaksi tulkitusta kielenkäytöstä.

Williams myös puhkesi kyyneliin ottelun aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Williams väitti, ettei hän edes tiennyt valmentajansa Patrick Mouratogloun antavan ohjeita.

Mouratoglou itse totesi antaneensa ohjeita, mutta lisäsi uskoneensa, ettei Williams katsonut hänen suuntaansa. Mouratoglou sanoi, että Williamsin vastustajan Naomi Osakan valmentaja Sascha Bajin oli myös antanut pelaajalleen ohjeita.

Kentällä Williams vannoi syyttömyyttään. Williams totesi tuomari Carlos Ramosille, ettei hän huijaa voittaakseen.

– Mieluummin häviän kuin huijaan. Halusin sinun tietävän sen, Williams totesi tuomarille uutistoimisto Reutersin mukaan.

– En ole elämässäni koskaan huijannut. Olet minulle anteeksipyynnön velkaa. Et eläessäsi tule koskaan enää samalle kentälle kuin minä. Sano se! Sano, että olet pahoillasi! Lisäksi varastit minulta pisteen. Sinä olet varas, Williams raivosi.


Ottelun jälkeen Williams myös totesi, että miespelaajilta sallitaan kovaa arvostelua tuomaria kohtaan, mutta nämä jäävät yleensä ilman rangaistuksia.

– Taistelen täällä naisten oikeuksien puolesta. Minä sanon häntä varkaaksi ja hän vie minulta pisteitä. Minusta se on seksistinen huomautus, Williams latasi.

Lopulta Williams hävisi finaalin japanilaista Osakaa vastaan 2–6, 4–6.

Osaka on ensimmäinen grand slam -turnauksen voittanut japanilaisnainen. Williams puolestaan on voittanut grand slam -turnauksen 23 kertaa.

Yhdysvaltalaisyleisö buuasi Osakalle ottelun jälkeen. Williams rauhoitteli katsojia ja kehotti näitä kunnioittamaan voittajaa.

– Hän pelasi hyvin. Tämä on hänen ensimmäinen grand slam -voittonsa. Annetaan tunnustusta jokaiselle, joka sen ansaitsee. Ei buuata enää. Onnittelut Naomille.


Osaka pahoitteli yleisölle Williamsin tappiota.

– Tiedän, että te kaikki kannustitte häntä. Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin.