Tennis

Japanin Naomi Osaka vei US Openin mestaruuden – Serena Williams raivosi tuomarille

Julkaistu:

Williams raivosi tuomarille saatuaan rangaistuksia sääntöjen rikkomisesta: "Senkin valehtelija".
Japanilainen Naomi Osaka on voittanut Yhdysvaltojen avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelissä. Hän kaatoi yhdysvaltalaisen Serena Williamsin erin 6–2, 6–4.

Williams sai ottelun aikana useita rangaistuksia sääntöjen rikkomisesta. Yhdysvaltalaistähti raivostui tuomarille, puhkesi kyyneliin ja vaati anteeksipyyntöä.

Williams ajautui ensimmäisen kerran sanaharkkaan tuomarin kanssa toisessa erässä, kun tuomari piti Williamsin valmentajan antamia ohjeita valmennusrikkeenä. Williams hermostui ja vakuutti, että hän pelaa sääntöjen mukaan.

Myöhemmin Williams sai toisen rangaistuksen kun hän löi suutuspäissään mailaansa niin kovaa, että se hajosi. Kolmannen rangaistuksen hän sai kielenkäytöstään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sinä hyökkäät uraani vastaan. Senkin valehtelija, Williams raivosi tuomarille.

Osaka on ensimmäinen grand slam -turnauksen voittanut japanilaisnainen. Williams puolestaan on voittanut grand slam -turnauksen 23 kertaa.

Yhdysvaltalaisyleisö buuasi Osakalle ottelun jälkeen. Williams sai ojentaa katsojia ja kehottaa heitä kunnioittamaan voittajaa.

– Hän pelasi hyvin. Tämä on hänen ensimmäinen grand slam -voittonsa. Annetaan tunnustusta jokaiselle, joka sen ansaitsee. Ei buuata enää. Onnittelut Naomille.

Osaka päätyi pahoittelemaan yhdysvaltalaisyleisölle Williamsin tappiota.

– Tiedän, että te kaikki kannustitte häntä. Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin.

Japanilainen sanoi haaveilleensa aina siitä, että hän saisi pelata Serena Williamsia vastaan Yhdysvaltain avointen finaalissa.

– Olen todella kiitollinen, että sain pelata kanssasi, kiitos siitä, hän sanoi Williamsille.