Serena Williams aiheutti kohun vartaloa nuolevalla peliasullaan – tennispomo ärähti: ”Meni liian pitkälle” - Tennis - Ilta-Sanomat

Serena Williams aiheutti kohun vartaloa nuolevalla peliasullaan – tennispomo ärähti: ”Meni liian pitkälle”

Serena Williamsin tiukka asu Ranskan avoimissa johti turnauksen sääntöjen muuttamiseen.

Serena Williams esiintyi tänä kesänä Ranskan avoimissa ”wakandalaisena kuningattarena”. Ensi vuonna se ei enää käy päinsä.­

24.8.2018 22:17

Tenniksen supertähti Serena Williams kohautti touko–kesäkuun vaihteessa Ranskan avoimissa asuvalinnallaan. Yli vuoden mittaiselta äitiyslomalta palannut Williams pukeutui tiukkaan catsuitin.

Williams itse kommentoi asiaa tuoreeltaan Twitterissä näin:

– Catsuit? Tämä on kaikille äideille, joilla on ollut pitkä toipumisaika raskaudesta. Jos minä voin tehdä sen, niin voitte tekin, tennistähti kirjoitti.

Williamsin raskaus oli vaikea ja Olympia-tyttären synnytys rankka. Williamsille tehtiin hätäkeisarinleikkaus, ja haava aukesi keuhkoveritulpasta johtuneen yskimisen takia.

Lisäksi leikkauksessa Williamsin vatsasta löytyi suuri verenpurkauma.

Tennistähti kertoikin, että asulla oli terveydellinen vaikutus. Tiukka asu auttoi pienentämään veritulppariskiä, josta Williams on pitkään kärsinyt.

Tällainen oli Serena Williamsin ”kohuasu” Ranskan avoimissa.­

Rankan raskauden ja synnytyksen jälkeen kentille palasi voimaantunut Williams. Hän kuvaili itseään ”wakandalaiseksi kuningattareksi”. Tällä hän viittasi keväällä ilmestyneeseen Black Panther -elokuvaan.

Elokuvaviittaukset eivätkä edes terveyssyyt olleet riittävän hyviä perusteluita Ranskan avointen johdolle, joka kielsi vastaavanlaisen asun käytön tulevissa turnauksissa.

Ranskan tennisliiton puheenjohtaja Bernard Giudicelli kommentoi Tennis Magazinen haastattelussa, että turnaus aikoo ottaa käyttöön ”pukukoodin”. Uutistoimisto AP kirjoittaa Giudicellin kommenteista mm. USA Todayn artikkelissa.

Giudicelli kommentoi, että Williamsin asu tämän vuoden turnauksessa ”meni liian pitkälle”.

– Se (asu) ei ole enää hyväksyttävä. Pelaajan pitää kunnioittaa peliä ja paikkaa, Roland Garrosin tenniskeskuksessa järjestettävän turnauksen johtaja sanoi.

Tämä asu meni turnauksen johtajan mielestä liian pitkälle.­

Pukukoodit eivät ole tavattomia tenniksen arvoturnauksissa. Wimbledonissa pelaajien täytyy pukeutua täysin valkoiseen asuun.

Giudicellin mukaan Ranskan avoimissa säännöt eivät tule olemaan yhtä tiukat kuin Wimbledonissa. Jonkinlainen rajoitus pukeutumiseen tullaan silti ensi vuoden turnaukseen asettamaan.

USA Todayn artikkelin mukaan monien pelaajien ensi vuoden kisa-asut on jo suunniteltu valmiiksi. Giudicellin mukaan Ranskan tennisliitto tulee kuitenkin pyytämään valmistajia ottamaan tulevat rajoitteet huomioon.

Myös Williamsin sisarusten toinen tennistähti Venus on joutunut ongelmiin pukeutumisensa kanssa. Viime vuoden Wimbledonissa Venus Williamsin rintaliiveistä nousi kohu turnauksen avauspäivänä.

Williamsilla oli valkoisen paitansa alla pinkit rintaliivit, joiden olkaimet näkyivät selvästi. Sade keskeytti ottelun, ja tauon jälkeen Williams palasi kentälle valkoisissa rintaliiveissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?