Tennislegenda Boris Becker tuomittiin konkurssiin – huutokauppaa nyt jopa hikinauhojaan - Tennis - Ilta-Sanomat

Tennislegenda Boris Becker tuomittiin konkurssiin – huutokauppaa nyt jopa hikinauhojaan

Boris Beckerin arvotavaroita kaupataan huutokaupassa. Tennislegenda hakee helpotusta velkahuoliinsa.

Boris Becker myy kaikkea mahdollista huutokaupassa saadakseen helpotusta taloushuoliinsa.­

13.6.2018 22:20

Talousvaikeuksissa rypevä tennislegenda Boris Becker, 50, on päättänyt luopua komean uransa aikana voittamistaan palkinnoista tienatakseen rahaa.

Lontoolainen oikeustuomioistuin tuomitsi saksalaisen Beckerin henkilökohtaiseen konkurssiin maksamattomien lainojen vuoksi vuonna 2017. Tuolloin Beckerillä uutisoitiin olevan peräti 61 miljoonan euron edestä maksamattomia laskuja.

Kuusinkertainen Grand Slam -voittaja Becker myönsi konkurssimenettelyn, mutta kiisti olevansa varaton. Nyt saksalainen on kuitenkin turvautunut huutokauppaan, jossa hän myy pokaaleitaan ja muita muistoesineitä uransa varrelta.

Becker saavutti urallaan paljon, mutta nyt hänen pokaalinsa on pantu huutokaupattavaksi.­

Beckerin taloudellinen alamäki alkoi avioerosta vuonna 2001. Tuolloin tennistähti menetti hulppean Miamin kotinsa ja noin 12,2 miljoonaa euroa entiselle vaimolleen Barbara Feltusille.

Feltus sai erossa parin kahden lapsen huoltajuuden. Becker määrättiin maksamaan elatusmaksuja, jotka kohoavat miljooniin euroihin. Osa Beckerin miljoonaomaisuudesta on kadonnut ilmeisesti huonojen sijoitusten seurauksena.

Boris Becker on menettänyt miljoonaomaisuutensa.­

Becker voitti Wimbledonin mestaruuden kolme kertaa, vuosina 1985, 1986 ja 1989. Huutokaupassa ei ole myynnissä alkuperäisiä Wimbledonin mestaruuspokaaleita, mutta Becker palkittiin menestysvuosinaan Wimbledonissa myös lukuisilla pienemmillä pokaaleilla, jotka hän on pannut myyntiin.

Hikinauhat ja peliasutkin ovat kaupan.­

Yksi pienemmistä palkinnoista on Renshaw Cup -pokaali, jonka Becker sai tultuaan kaikkien aikojen nuorimmaksi Wimbledonin voittajaksi. Pokaalin arvo oli tiistaina iltapäivällä noussut huutokaupassa 10 250 puntaan (noin 11 700 euroa). Pokaalista oli tehty 11 tarjousta.

Alkuvuodesta uutisoitiin, että Becker olisi kadottanut viisi kuudesta Grand Slam -pokaalistaan. Becker on yrittänyt löytää pokaalit, jotta hän voisi panna nekin myyntiin.

Huutokaupassa on myynnissä myös Beckerin käyttämiä tennismailoja vuosien takaa. Niiden hinnat liikkuvat noin 3 400 eurossa.

Huutokaupassa on myynnissä Beckerin vanhoja tennismailoja.­

Becker erosi hiljattain toisesta vaimostaan Lillysta 13 vuoden yhdessäolon jälkeen. He ehtivät olla naimisissa yhdeksän vuotta.

Boris Becker erosi toukokuun lopussa vaimostaan Lillysta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?