Tennis

Tennislegenda Boris Becker tuomittiin konkurssiin – huutokauppaa nyt jopa hikinauhojaan

Julkaistu:

Tennis
Boris Beckerin arvotavaroita kaupataan huutokaupassa. Tennislegenda hakee helpotusta velkahuoliinsa.
Talousvaikeuksissa rypevä tennislegenda Boris Becker, 50, on päättänyt luopua komean uransa aikana voittamistaan palkinnoista tienatakseen rahaa.

Lontoolainen oikeustuomioistuin tuomitsi saksalaisen Beckerin henkilökohtaiseen konkurssiin maksamattomien lainojen vuoksi vuonna 2017. Tuolloin Beckerillä uutisoitiin olevan peräti 61 miljoonan euron edestä maksamattomia laskuja.

Kuusinkertainen Grand Slam -voittaja Becker myönsi konkurssimenettelyn, mutta kiisti olevansa varaton. Nyt saksalainen on kuitenkin turvautunut huutokauppaan, jossa hän myy pokaaleitaan ja muita muistoesineitä uransa varrelta.

Beckerin taloudellinen alamäki alkoi avioerosta vuonna 2001. Tuolloin tennistähti menetti hulppean Miamin kotinsa ja noin 12,2 miljoonaa euroa entiselle vaimolleen Barbara Feltusille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Feltus sai erossa parin kahden lapsen huoltajuuden. Becker määrättiin maksamaan elatusmaksuja, jotka kohoavat miljooniin euroihin. Osa Beckerin miljoonaomaisuudesta on kadonnut ilmeisesti huonojen sijoitusten seurauksena.

Becker voitti Wimbledonin mestaruuden kolme kertaa, vuosina 1985, 1986 ja 1989. Huutokaupassa ei ole myynnissä alkuperäisiä Wimbledonin mestaruuspokaaleita, mutta Becker palkittiin menestysvuosinaan Wimbledonissa myös lukuisilla pienemmillä pokaaleilla, jotka hän on pannut myyntiin.

Yksi pienemmistä palkinnoista on Renshaw Cup -pokaali, jonka Becker sai tultuaan kaikkien aikojen nuorimmaksi Wimbledonin voittajaksi. Pokaalin arvo oli tiistaina iltapäivällä noussut huutokaupassa 10 250 puntaan (noin 11 700 euroa). Pokaalista oli tehty 11 tarjousta.

Alkuvuodesta uutisoitiin, että Becker olisi kadottanut viisi kuudesta Grand Slam -pokaalistaan. Becker on yrittänyt löytää pokaalit, jotta hän voisi panna nekin myyntiin.

Huutokaupassa on myynnissä myös Beckerin käyttämiä tennismailoja vuosien takaa. Niiden hinnat liikkuvat noin 3 400 eurossa.

Becker erosi hiljattain toisesta vaimostaan Lillysta 13 vuoden yhdessäolon jälkeen. He ehtivät olla naimisissa yhdeksän vuotta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt