Tennis

Katsojat huolestuivat – skandaaleissa ryvettynyt urheilutähti häipyi viidakosta tosi-tv-ohjelmassa: ”Hän tarvitsee apua”

Julkaistu:

Tennis
Yleisö huolestui Bernard Tomicin mielenterveydestä.
Australialainen tennispelaaja Bernard Tomic, 25 on noussut viime aikoina useasti otsikoihin kotimaassaan.

Parhaillaan maailmanlistan sijalla 17 ollut ja ATP-kiertueella turnausvoittoonkin yltänyt pelaaja ei päässyt tammikuussa pelaamaan Australian avoimiin. Hän hävisi ratkaisevassa ottelussa maailmanlistan sijalta 218 löytyvälle Italian Lorenzo Sonegolle.

Ennen tätä Tomic oli ollut turnauksessa mukana joka kerta vuodesta 2008 lähtien.

Tomic putosi vuoden 2017 aikana maailmanlistalla sijalta 26 sijalle 140.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Lasken kaikkia miljooniani, hän vastasi kysyttäessä uran jatkosta ABC:n mukaan.

Tennisässä ei jäänyt tuleen makaamaan, sillä suurturnauksen sijaan hän lähti mukaan tunnettuun tosi-tv-ohjelmaan ”I’m celebrity...Get me out of here”, jossa joukko julkisuuden henkilöitä yrittää selviytyä haastavissa viidakko-oloissa Etelä-Afrikassa.

Ristiriitaisena persoonana tunnettu Tomic käyttäytyi ohjelman kuvauksissa hyvin ailahtelevasti, mikä sai suuren yleisön huolestumaan hänen mielenterveydestään.

Tiistain jaksossa Tomic paljasti Real Housewives -ohjelman tähdelle Jackie Gilliesille olevansa masentunut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajattelin, että olisin onnellinen telttaillessani ensimmäistä kertaa ja ollessani ihmisten ympäröimänä. Puolet päivästä olen kuitenkin masentunut, hän kertoi.

– Minulla ei ole koskaan ollut aikaa mietiskellä tuntemuksiani. Minulla on aina ollut ihmisiä vieressä ja kännykkä... Kaikki on mennyt niin nopeasti. Nyt kaikki on hidastunut viime päivinä. En haluaisi viettää puolta ajastani täällä masentuneena miettien, miten pelasin viime vuonna ja missä minun pitäisi olla.

Tomic sanoi pitävänsä tuntemuksiaan omana syynään, koska hän on eristäytynyt eikä ole koskaan kunnolla kasvanut aikuiseksi.

Muun muassa entinen tennistähti Jelena Dokic sanoi, että Tomicin ei pitäisi olla viidakossa tuossa mielentilassa.

– En tiedä, mikä hänen tilanteensa on, mutta hän tarvitsee apua. Kameran edessä oleminen 24/7 ei ole ratkaisu mihinkään, Dokic kommentoi.

Australialaisen News.comin haastattelema tunnettu psykologi Michael Carr-Gregg sanoi Tomicin olevan pahassa tilanteessa, eikä hänen pitäisi olla televisioissa.

– Hänen osallistumisensa on väärin. Kyseenalaistan tuottajien järkevyyden siinä, että viidakkoon laitetaan ihminen, joka ei ole sataprosenttisessa kunnossa. On tapauksia, joissa ihminen on tappanut itsensä tosi-tv-kuvausten jälkeen.

Twitter täyttyi huolestuneista viesteistä ohjelman ensimmäisen jakson jälkeen.
– Bernie Tomic on ärsyttänyt minua asenteensa takia, mutta nyt alan olla huolissani hänen mielenterveydestään. Toivottavansa hänen läheisensä saavat hänet hoitoon, eräs katsoja kirjoitti.

Kanavan tiedottajan mukaan kaikki kilpailijat käyvät läpi psykologiset testit.

– Otamme asian hyvin vakavasti, ja jos asiantuntijat näkevät mitään hälyttävää, henkilöä kehotetaan jäämään pois ohjelmasta, tiedotteessa sanottiin.

Lähti vain parin päivän jälkeen

Tomic ehti lopulta viettää vain kolme yötä viidakossa. Sen jälkeen hän päätti lähteä ohjelmasta.

– Minun täytyy tehdä sitä, mitä olen tehnyt hyvin vuosikymmenen ja minkä pilasin itseltäni viime vuonna valinnoillani. Minun täytyy miehistyä ja alkaa taas harjoitella, hän sanoi.

Tomicin ryhdistäytymisyrityksestä huolimatta hänen tilanteestaan ollaan edelleen huolestuneita.

Australian Davis Cup -joukkueessa Tomicin kanssa pelannut Sam Groth ilmaisi huolensa australialaisessa radio-ohjelmassa News.comin mukaan.

– Hänellä on selvästi isoja ongelmia, joista pitäisi puhua jonkun kanssa.

– Mitä tahansa onkaan meneillään, hänen ei pitäisi palata tenniskentälle juuri nyt.

Kaikilta ei ole kuitenkaan herunut sympatiaa Tomicille. Australialainen Grand Slam -voittaja Lleyton Hewitt ei huolisi Tomicia Davis Cup -joukkueeseen.

– En usko hänen paluuseensa. Kulisseissa on tapahtunut paljon enemmän kuin Bernie sanoo. Hän on tehnyt virheitä, eivätkä ne heti unohdu, hän kommentoi.

– Joukkuehenki on paras pitkään aikaan. Uskon, että näillä pelaajilla pääsemme pitkälle.

Australian Davis Cup -joukkueeseen kuuluvat Nick Kyrgios, Alex de Minaur, Jordan Thompson, Henri Kontisen nelinpeliparina tunnettu John Peers ja John Millman.

– Joko hän on tennispelaaja tai ei ole. Hän hukkaa paitsi omaansa, myös kaikkien muiden aikaa, Hewitt tylytti.

Tomic on ollut uransa aikana monissa selkkauksissa. Vuonna 2012 poliisi pysäytti hänet liikenteessä kolmesti saman päivän aikana. Myöhemmin samana päivänä hän pakeni poliisia ja lukittautui taloonsa.

Vuonna 2015 hänet pidätettiin kotirauhan rikkomisesta ja poliisin vastustamisesta. Vuonna 2016 hän haukkui kannattajaa hävittyään ottelun ja sai sakkoja.

Hän on myös kertonut, ettei ole koskaan rakastanut tennistä ja että on panostanut uraansa vain 50-prosenttisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt