Tennis

Vasta lääkärin sanat pysäyttivät – lähellä kuolemaa käynyt ex-tennistähti paljasti viimein syyn rajuun laihtumiseen

Julkaistu:

Tennis
Marion Bartoli aikoo palata kilpakentille.
Wimbledonin voittaja, ranskalainen ex-tennistähti Marion Bartoli lopetti uransa vuonna 2013, vain muutama kuukausi suuren voiton jälkeen.

Wimbledonin voitto kruunasi Bartolin uran, mutta toi mukanaan myös ikäviä asioita. Monet nimittivät häntä sosiaalisessa mediassa lihavaksi, rumaksi ja miehekkääksi. Kohu alkoi, kun BBC:n kommentaattori John Inverdale sanoi, ettei Bartolista koskaan tule katseenvangitsijaa.

Sen jälkeen Bartoli on pysynyt otsikoissa lähinnä painonsa vuoksi.

Vuonna 2015 hänen uutisoitiin pudottaneen painoaan 30 kiloa. Tennistähden olemus oli tuolloin jo hyvin hoikka.


Vuonna 2016 Bartolin piti pelata Wimbledonissa näytösottelussa, mutta hänen esiintymisensä peruttiin terveydellisistä syistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bartoli oli sairastunut harvinaiseen virukseen, jonka takia hän oli laihtunut rajusti. Hän kertoi tuolloin pystyvänsä syömään vain luomusalaattia ja -kurkkua.

– Pelkään henkeni puolesta. Olen huolissani, että joku päivä sydämeni pysähtyy, Bartoli sanoi ITV:n This Morning -ohjelmassa.

Viime kesänä ranskalaisen uutisoitiin olevan jo huomattavasti paremmassa kunnossa. Hän pelasi tuolloin Ranskan avointen legendojen sarjassa nelinpeliä Iva Majolin kanssa.

Joulukuussa Bartoli, 33, ilmoitti palaavansa kilpakentille. Hän aikoo pelata Miamin turnauksessa maaliskuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siitä tulee valtava haaste, ja minulla on vielä paljon harjoittelua edessäni, Bartoli sanoi ilmoittaessaan comebackistään Instagramissa.


Nyt Bartoli on viimein kertonut, miksi hänen painonsa putosi niin radikaalisti uran lopettamisen jälkeen.

– Jo ennen virusta olin laihtunut todella paljon. Syynä oli exäni, joka teki elämästäni helvettiä, hän kertoi ranskalaisen L’Equipen haastattelussa.

– Kun lopetin urani, olin todella onnellinen. Sitten tapasin exäni uudelleen toukokuussa 2014. Hän alkoi nimitellä minua lihavaksi joka ikinen päivä.

Poikaystävän käytös vaikutti radikaalisti Bartoliin.

– Hän näki hoikan naisen kadulla ja kysyi, huomasinko kuinka kaunis ja hoikka tuo henkilö oli. Hän oli täysi kusipää. Annoin hänen tuhota minut, enkä edes tajunnut sen tapahtuvan.

Bartoli antoi ison haastattelun L’Equipelle:
Bartoli kertoo oppineensa kokemuksesta paljon. Hän antoi asioiden ensin olla, mutta lopulta raja tuli vastaan.

– Se tuhosi minut. En enää voinut elää niin.

Bartoli ei itse tajunnut, kuinka laiha hän oli. Vasta lääkärin sanat vuoden 2016 Wimbledonissa pysäyttivät.

– En ikinä unohda sitä, kun lääkäri kertoi, että voisin saada sydänkohtauksen, jos pelaisin.

Nyt Bartoli voi hyvin ja on valmis palaamaan takaisin pelikentille.

– Siihen on syynä kaksi asiaa. Ensimmäinen on sairauden jättäminen taakse. Haluan myös todistaa, että vaikka olin lähellä kuolemaa, pystyn edelleen voittamaan kolme tuntia kestävän ottelun.

– Toinen on kosto. Joka päivä exäni polki minut maahan. Haluan todistaa, että pystyn nousemaan uudelleen. Mitä tahansa tapahtuu, olen voittanut, kun palaan pelikentälle.