Jarkko Nieminen myöntää Suomen tenniksen vaikean tilanteen: ”Eihän se positiivinen asia ole”

Julkaistu:

Tennis
Tennisässä uskoo, että murtautuminen kansainväliselle huipulle on mahdollista.
Suomalaiskatseet kääntyvät Yhdysvaltain avointen tennisturnauksessa tutusti nelinpelaaja Henri Kontiseen, sillä kaksinpelin puolella sinivalkoista edustusta huipputasolla ei tällä hetkellä ole.

Paras suomalainen mieskaksinpelaaja Patrik Niklas-Salminen on maailmanlistalla sijalla 1 005. Naisissa Mia Eklundin sijoitus on 914:s.

– Eihän se positiivinen asia ole missään nimessä, että meidän kaksinpelaajat ovat näin kaukana rankingissa. Toivon, että huipulle yrittäjiä olisi enemmän ja että yrittäjät olisivat tarpeeksi hyviä, parhaimmillaan maailmanlistan sijalla 13 ollut ex-tennisammattilainen Jarkko Nieminen muotoilee.

Selvää on, että Suomen kokoisesta maasta on mahdotonta saada jatkuvasti työstettyä pelaajia huipulle niinkin kilpailtuun lajiin kuin tennis.

– Malttia ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Toivottavasti joku nuori löisi läpi tulevaisuudessa, Nieminen pohtii.

Nieminen kokee, että olosuhteiden puolesta Suomesta on mahdollista murtautua kansainväliseen kärkeen jatkossakin.

– Täältä voidaan päästä huipulle siinä mistä muualtakin. Huipulle pääsy on hieno, mutta haastava tie, Nieminen kuvailee.

Kontinen ja hänen australialaisparinsa John Peers kohtaavat Yhdysvaltain avointen nelinpelin ensimmäisellä kierroksella Yhdysvaltain William Blumbergin ja Spencer Papan.

– Meillä ei ole vastustajista vielä mitään tietoa, mutta tietysti yritämme saada heistä ennakkoon perusjuttuja selville. Lähdemme siitä, että olemme omalla hyvällä pelillämme vahvoilla. Varsinaisia tulosodotuksia meillä ei ole, Kontinen sanoi tiedotteessa.

Kontinen osallistuu New Yorkissa mahdollisesti myös sekanelinpeliin.

Poikien puolella Yhdysvaltain avoimissa nähdään suomalaispelaajista Emil Ruusuvuori.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt