Voitokas Andy Murray teki kunniaa terrori-iskun uhreille

Julkaistu:

Tennis
Maailmanlistan ykkönen kohtaa puolivälierissä Kei Nishikorin.
Tenniksen miesten maailmanlistan ykkönen Andy Murray selvitti vaikeuksitta tiensä Ranskan avointen puolivälieriin. Hän voitti neljännellä kierroksella Venäjän Karen Hatshanovin 6–3, 6–4, 6–4, ja kohtaa seuraavaksi Japanin Kei Nishikorin.

Hatshanov-voitto oli britti Murraylle ATP-uran 650:s. Pelin jälkeisessä kenttähaastattelussa mies tarttui itse mikrofoniin muistaakseen Britannian viimeaikaisten terrori-iskujen uhreja. Lontoon ja Manchesterin iskuissa kuoli 29 ihmistä.

– Kauheat tragediat, ja Pariisissakin on ollut omat ongelmansa viime vuosina, Murray aloitti.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat heidän mukanaan, joita nämä iskut ovat koskettaneet. Arvostan myös jokaista, joka yhä saapuu seuraamaan ja tukemaan tennistä. Ja olen kiitollinen siitä, että pystyn yhä esiintymään kaikkien edessä, Murray jatkoi.

Kahdeksanneksi sijoitettu Nishikori voitti 33-vuotiaan espanjalaisen Fernando Verdascon 0–6, 6–4, 6–4, 6–0. Kolmanneksi sijoitettu Sveitsin Stan Wawrinka voitti viimeisen mukana olleen ranskalaismiehen Gael Monfilsin, ja puolivälierät täydensi Kroatian Marin Cilic pudottamalla reisivamman takia luovuttaneen eteläafrikkalaisen Kevin Andersonin.

Miesten puolivälierissä on kahdeksasta kärkisijoitetusta mukana seitsemän. Ainoa "kuokkavieras" on sijalle 20 rankattu Espanjan Pablo Carreno Busta, joka voitti viitossijoitetun Milos Raonicin sunnuntaina.

Halep hakee revanssia Svitolinasta

Naisten kaksinpelissä kolmanneksi sijoitettu Romanian Simona Halep voitti helposti Espanjan Carla Suarez-Navarron, ja hän kohtaa puolivälierässä viitossijoitetun ukrainalaisen Elina Svitolinan. Kaksikko kohtasi Ranskaa edeltäneen Rooman turnauksen finaalissa, ja tuolloin Svitolina voitti nilkkansa loukanneen Halepin.

– Nilkka tuntuu vielä ajoittain, mutta pystyn juoksemaan. En ajattele sitä pelin aikana, Halep totesi.

Junioreiden kaksinpeleissä suomalaispelaajat Oona Orpana ja Emil Ruusuvuori kokivat tappiot pääsarjan avauskierroksella. Venäjän Anhzelika Isajeva voitti Orpanan tyttöjen kaksinpelissä 6–2, 6–3, ja Ruusuvuori taipui poikien kaksinpelissä kakkossijoitetulle, Ranskan Corentin Moutet'lle 1–6, 1–6.

Orpana ja Ruusuvuori pelaavat turnauksessa vielä nelinpeliä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt