Tennis

Henri Kontinen teki suomalaista urheiluhistoriaa – nousee tenniksessä maailmanlistan ykköseksi!

Julkaistu:

ATP
Suomalaispelaaja on miesten nelinpelin ranking-ykkönen maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla.
Henri Kontinen, 26, tekee ensi maanantaina suomalaista urheiluhistoriaa nousemalla tenniksen miesten nelinpelin maailmanlistan kärkeen.

Nousu ykköspaikalle varmistui, kun yhdysvaltalaispari Nicholas Monroe/Jack Sock kukisti maanmiehensä Bob Bryanin ja Mike Bryanin 7–6, 6–3 Miamin Masters-turnauksen välierässä.

Kontinen on kaikkiaan 50. pelaaja ja ensimmäinen suomalainen nelinpelin ATP-listan ykkösenä. Vielä tällä hetkellä kärkipaikkaa pitää ranskalainen Nicolas Mahut.

Kontisen ja hänen australialaisparinsa John Peersin urakka Miamissa päättyi toisen kierroksen tappioon Monroelle ja Sockille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kontinen ja Peers juhlivat tämän vuoden alussa Australian avointen nelinpelivoittoa Melbournessa. Se oli suomalaiselle ensimmäinen grand slam -mestaruus miesten nelinpelissä.

Viime vuonna Kontinen ja Peers voittivat muun muassa ATP-finaaliturnauksen. Sekanelinpelissä suomalainen valloitti Wimbledonin yhdessä brittiparinsa Heather Watsonin kanssa.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt