Henri Kontinen teki suomalaista urheiluhistoriaa – nousee tenniksessä maailmanlistan ykköseksi!

Suomalaispelaaja on miesten nelinpelin ranking-ykkönen maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla.

Henri Kontinen tositoimissa tämän vuoden Australian avoimissa.

Henri Kontinen, 26, tekee ensi maanantaina suomalaista urheiluhistoriaa nousemalla tenniksen miesten nelinpelin maailmanlistan kärkeen.

Nousu ykköspaikalle varmistui, kun yhdysvaltalaispari Nicholas Monroe/Jack Sock kukisti maanmiehensä Bob Bryanin ja Mike Bryanin 7–6, 6–3 Miamin Masters-turnauksen välierässä.

Kontinen on kaikkiaan 50. pelaaja ja ensimmäinen suomalainen nelinpelin ATP-listan ykkösenä. Vielä tällä hetkellä kärkipaikkaa pitää ranskalainen Nicolas Mahut.

Kontisen ja hänen australialaisparinsa John Peersin urakka Miamissa päättyi toisen kierroksen tappioon Monroelle ja Sockille.

Kontinen ja Peers juhlivat tämän vuoden alussa Australian avointen nelinpelivoittoa Melbournessa. Se oli suomalaiselle ensimmäinen grand slam -mestaruus miesten nelinpelissä.

Viime vuonna Kontinen ja Peers voittivat muun muassa ATP-finaaliturnauksen. Sekanelinpelissä suomalainen valloitti Wimbledonin yhdessä brittiparinsa Heather Watsonin kanssa.

Finland's @HenriKontinen will become No. 1 in Emirates ATP Doubles Rankings on Monday after Monroe/Sock beats Bryan/Bryan in #MiamiOpen SF.— ATP Media Info (@ATPMediaInfo) March 30, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?