Rafael Nadal palaa kentille Riossa: ”Jos kyseessä ei olisi olympialaiset, en ottaisi riskiä” - Tennis - Ilta-Sanomat

Rafael Nadal palaa kentille Riossa: ”Jos kyseessä ei olisi olympialaiset, en ottaisi riskiä”

Espanjalaistähti kärsii edelleen rannevammasta, mutta aikoo silti urakoida Riossa kaksinpelin, nelinpelin ja sekanelinpelin.

Rafael Nadal urakoi Riossa kaksinpelin, nelinpelin ja sekanelinpelin.­

4.8.2016 9:03

Espanjalainen tennistähti Rafael Nadal aikoo osallistua Rion olympialaisiin. Miesten maailmanlistan viitonen urakoi olympialaisissa kaksinpelin, nelinpelin ja sekanelinpelin.

Nadal loukkasi toukokuussa ranteensa, eikä ole pelannut sitten Ranskan avointen, josta hän joutui vetäytymään vammansa takia.

Nadal on treenannut olympialaisia varten alkuviikosta maanmiehensä David Ferrerin kanssa.

– Ranteeni ei ole todellakaan parhaassa kunnossa, ja jos kyseessä ei olisi olympialaiset, en ottaisi riskiä, Nadal sanoi espanjalaiselle radioasema Cadena Copelle.

– Riski on aina olemassa, mutta olen harjoitellut maanantain ja tiistain aikana kuusi tuntia. Vaikka ranne vaivaa edelleen, se ei ole ainakaan pahentunut – ja se on hyvä uutinen, Nadal totesi.

14-kertainen grand slam -voittaja Nadal muistutti myös, että häneltä jäi jo Lontoon kisat neljä vuotta sitten väliin polvivamman takia.

Nadalin osallistuminen olympialaisiin tekee hyvää kisoille, sillä miesten tenniksen kärkinelikosta mukana ovat vain Serbian Novak Djokovic ja Britannian Andy Murray.

Sveitsin Stanislas Wawrinka kertoi tiistaina jättävänsä Rion olympialaiset väliin selkävamman takia.

Nadalin on tarkoitus kantaa maansa lippua olympialaisten avajaisseremoniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?