Maailmankuuluksi noussut ihmelapsi täyttää 40 vuotta – tältä elämän murjoma ex-naistähti näyttää nyt

Julkaistu:

tennis
Olympiakultaa voittanut amerikkalainen Jennifer Capriati oli jo uransa aikana ongelmissa viranomaisten kanssa.
Kaikkien aikojen parhaimpiin tennispelaajiin lukeutuva Jennifer Capriati saavutti komealla urallaan olympiakultaa, kolme Grand Slam -turnauksen voittoa ja naisten maailmanlistan ykköspaikan.

Nykyään Capriati on suhteellisen aktiivinen Twitterissä, jossa Republikaanien kannattaja kommentoi pääasiassa politiikkaa, mutta julkisia esiintymisiä hän tekee harvoin.

Capriati täyttää 40 vuotta tiistaina. Tennispiireissä häntä ei ole juuri enää näkynyt, eivätkä monet tiedä Singer Islandilla Miamin kupeessa asuvan Capriatin tekemisistä mitään. Capriati on paikallisten mukaan kalliilla luksusalueella ympäri vuoden, vaikka valtaosa asukkaista viihtyy kesäajan muualla.

Sensaatiomaisen nuorena huipulle

Capriati oli 27 vuotta sitten, vain 13-vuotiaana, legendaarisen urheilulehden Sports Illustratedin kannessa. Tenniksen ihmelapsesta sunnuntaina artikkelin julkaissut brittilehti Daily Mail toteaa, että Capriatista tuli kansikuvasymboli niille, jotka saivat liian nuorena liian paljon.

Sensaatiomaisen nuorena huipulle nousseen nousseen lahjakkuuden tennistähden elämä ei ole ollut helppoa, kun hän on ollut suurennuslasin alla ja julkisuudessa varhaisteinistä lähtien.


Capriati teki aikoinaan useita ikäennätyksiä. Hän pelasi ensimmäisen ammattilaisottelunsa vain 13-vuotiaana ja olympiakultaa hän juhli 16-vuotiaana 1992 Barcelonassa. Vuonna 1994 hän pelasi vain yhden ottelun, 1995 yhdysvaltalainen piti kokonaan taukoa tenniksestä ja myös seuraavina vuosina hänellä oli pitkiä ottelutaukoja. Suurlahjakkuus puhkesi toden teolla kukkaan 2000-luvun alussa, jolloin hän nousi maailmanlistan ykköseksi.


Katkera loukkaantuminen päätti uran

Ura päättyi 2004 loukkaantumisiin. Capriati oli jo urheilu-uransa aikana ongelmissa viranomaisten kanssa: 1993 häntä syytettiin sormuksen näpistyksestä ja 1994 hänet pidätettiin marihuanan hallussapidosta. Samana vuonna hän tunnusti yrittäneensä itsemurhaa burnoutin takia.

Tällä vuosikymmenellä Capriati on ollut hoidossa lääkeyliannostuksen takia 2010. Kolme vuotta myöhemmin ystävänpäivänä häntä syytettiin ex-poikaystävänsä Ivan Brennanin stalkkaamisesta, vaanimisesta. Syytteistä luovuttiin, mutta Capriati joutui suorittamaan 30 tuntia yhdyskuntapalvelua ja neljä tuntia vihanhallintaa.


Peliuran päättänyt olkapäävamma kalvaa yhä Capriatin mieltä.

– Minulta vietiin pois se, minkä tekemistä rakastin kaikkein eniten. On musertavaa joutua lopettamaan huipulla. En voi uskoa, etteivät lääkärit ikinä pystyneet korjaamaan olkapäätäni... En voi uskoa sitä, Capriati kirjoitti Daily Mailin mukaan hiljattain.

Jennifer Capriati

Syntynyt 29. maaliskuuta 1976
Ammattilaisena 1990–2004
Palkintorahoja 10,2 miljoonaa dollaria
Kolme Grand Slam -voittoa (Australian avoimet 2001 ja 2002, Ranskan avoimet 2001)
Olympiakultaa 1992

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt