Valmentajaa epäillään karmeasta veriteosta Hollannissa - Tennis - Ilta-Sanomat

Valmentajaa epäillään karmeasta veriteosta Hollannissa

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Julkaistu: 26.3.2016 14:49

Poliisi on pidättänyt huippuvalmentajan Hollannissa.

Tennistähti Robin Haasen valmentaja Mark de Jong pidätettiin torstaina Amsterdamissa epäiltynä murhasta, kertoi brittilehti Telegraph. 29-vuotiaan de Jongia epäillään liikemies Koen Everinkin murhasta.

42-vuotias Everink oli tennisfanaatikko. Hän kierteli pitkään maailman ympäri eri turnauksissa. Everink löydettiin kuolleena kotoaan Bilthovenissa maaliskuun alussa. Hänet oli puukotettu. Everink kuoli vain muutamaa päivää ennen Indian Wellsin ATP-turnausta, jossa Haasen oli määrä pelata. Haase vetäytyi lopulta polvivamman vuoksi. Haase ja de Jong olivat vielä tällä viikolla Miamissa. De Jong pidätettiin paluumatkansa päätteeksi Schipholin lentoasemalla Amsterdamissa.

– Koen oli erittäin läheinen kolmen hollantilaispelaajan kanssa. En tuntenut häntä itse kovin hyvin, mutta juttelimme satunnaisesti, sillä me hollantilaiset pidämme kiertueella yhtä, tennisvalmentaja Raemon Sluiter kertoi Telegraphille.

Murhan motiivi ei ole tiedossa.

Robin Haase on Mark de Jongin suojatti.

Robin Haase on Mark de Jongin suojatti.

Sluitterin mukaan Haasen ja de Jongin läheiset havaitsivat kaksikon olleen shokissa, mutta he eivät vaikuttaneet salailevan mitään.

De Jong oli jopa kertonut läheisilleen vierailleensa Everinkin luona murhapäivän iltana 3. maaliskuuta. Hän saattoi olla viimeinen ihminen, joka näki Everinkin elossa.

– Näimme heidät täällä Miamissa ja he vaikuttivat olevan ihan kunnossa, ehkä hieman alla päin. Luulin, että se johtui Robinin polvivaivoista. Tämä on kaikille valtava shokki, Sluiter kertoi.

De Jong on entinen haastajakiertueen pelaaja. Hän ryhtyi valmentajaksi muutama vuosi sitten ja alkoi Haasen valmentajaksi loppuvuodesta 2014. Haase on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 59. Parhaimmillaan hän on ollut sijalla 30 vuonna 2012.