Tennis

Jarkko Nieminen lopettaa upean tennisuransa

Julkaistu:

Päätös
Jarkko Nieminen on päättänyt jättää ammattilaiskentät.
Jarkko Nieminen kertoi päätöksestään Helsingin Tavastialla pidetyssä tiedotustilaisuudessa tänään. Nieminen sanoi jo maanantaina Radio Rockin haastattelussa, ettei tällä hetkellä tavoittele paikkaa Rion olympialaisiin 2016.

– Ura ammattilaisena on tämän vuoden jälkeen paketissa. Pitkä ajan kanssa syntynyt päätös, Nieminen kertoo.

Jarkko Nieminen on yksi Suomen kaikkien aikojen urheilijoista. Maskulainen oli parhaimmillaan tenniksen ATP-listalla sijalla 13. Nieminen voitti urallaan Sydneyn avoimet vuonna 2012 ja Aucklandin turnauksen vuonna 2006. Auckland oli ensimmäinen suomalaisen pelaajan voittama ATP-turnaus.

– Kun pääsee Grand Slam -turnauksessa puolivälieriin. Niitä varmaan pitää suurena saavutuksena.

Nieminen oli kolmesti Grand Slam -turnauksen puolivälierissä.

– Tämä oli oma päätös. Ei mitään negatiivista. Mä haluan lopettaa uran mahdollisimman isosti. Haluan samalla järjestää mahdollisimman hyviä fiiliksiä myös muille. Ajattelin, että mulla on kaksi tärkeää asiaa. Tennis on toinen ja musiikki on toinen.

Lisäksi Nieminen on taistellut itsensä 11 kertaa ATP-turnauksen finaaliin, kolmesti Tukholmassa. Urallaan hän on tienannut lähes 7,6 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Hän on voittanut urallaan 403 ottelua ja hävinnyt 343.


– Toivottavasti toteutuu, että saisin uran viimeisen ottelun pelata Roger Federeriä vastaan. Vielä on vähän matkaa. Toivottavasti se toteutuu. Olisi hienoa, että tällainen maailman tähti saapuisi Suomeen.

– Roger on miettinyt paljon taustajoukkojensa kanssa, miten olisi mahdollista toteuttaa. Roger olisi halukas tulemaan.

Voitoista 53 ja tappiosta 50 on tullut Grand Slam -turnauksissa. Niemisen uran viimeinen ATP-kisa on Tukholman turnaus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt