Tennis: Andy Murray varoittaa: Australian avoimissa voi tapahtua hirvittäviä asioita - Tennis - Ilta-Sanomat

Andy Murray varoittaa: Australian avoimissa voi tapahtua hirvittäviä asioita

Andy Murray

Andy Murray

Julkaistu: 14.1.2014 20:51

Australian avoimen tennisturnauksen kuumuus on maailmanlistan kolmosen skotti Andy Murrayn mukaan suuri turvallisuusriski.

Skotlannin tennistähti Andy Murrauy vaatii Australian avoimen tennisturnauksen järjestäjiä kiinnittämään vielä enemmän huomiota kuumuden aiheuttamiin turvallisuusriskeihin.

Lämpötila nousi Melbournessa peräti 41 asteeseen. Kanadalainen tennispelaaja Frank Dancevic ja yksi pallopoika pyörtyivät Australian avoimen turnauksen kentillä.

- Epäinhimillistä. Ei tämä ole reilua ketään, pelaajia, katsojia tai lajia kohtaan, kun pelaajat joutuvat keskeyttämään otteluita ja pyörtyilevät, Dancevic sanoi pyörtymisen jälkeen.

Nyt Dancevic on saanut tukea myös maailman rankinglista nelospelaajalta Murraylta.

- Asiaan on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota. On helppo sanoa, että olosuhteet ovat turvalliset. Harvat ovat kuitenkin ilmoittaneet, että myös lääkärit olisivat tätä mieltä. Ei puutu muuta kuin, että turnauksessa sattuu jotain vakavaa, Murray arvioi.

- Koko lajin kannalta näyttää hirvittävältä, kun ihmisiä pyörtyy, pallopoikia pyörtyy ja katsojia pyörtyy. Tämä ei ole lainkaan hyvä asia.

Murray muistuttaa, että muissa lajeissa on riittävästi huonoja esimerkkejä, että jotain todella vakavaakin voi tapahtua.

- Muissa urheilulajeissa on nähty jopa sydänkohtauksia. Tällaisella helteellä kaikkien kestävyys joutuu äärimmilleen. Kukaan ei varmasti halua nähdä kenellekään tapahtuvan mitään todella vakavaa.

Toistaiseksi järjestäjät ovat ottaneet helteen huomioon vain naisten otteluissa, joissa otettiin käyttöön poikkeussääntö, joka sallii ylimääräisen kymmenminuuttisen tauon toisen ja kolmannen erän välissä.