Tennis

Tsonga löi Federerin katsomoon tylyin lukemin

Julkaistu:

Tenniskuningas Roger Federerin tie katkesi Ranskan avoimessa turnauksessa. 
Federer hävisi puolivälierässä isäntämaan ykköstoivolle Jo-Wilfried Tsongalle 5-7, 3-6, 3-6. Federer ei ollut parhaimmillaan. Tsonga hoiti voiton kotiin 1 tunnissa 51 minuutissa ja esitti sen jälkeen tutun voitontanssinsa keskuskentällä.

Välierässä Tsonga saa vastaansa espanjalaisen massadynamon David Ferrerin, joka murskasi puolivälierässä maanmiehensä Tommy Robredon 6-2, 6-1, 6-1.

Tsonga on ollut vain kerran Grand Slamin finaalissa (Australia 2008), Ferrer ei kertaakaan.

Ranskan edellinen arvokisojen miesten kaksinpelimestari on Yannick Noah, joka osui kultasuoneen 1983. 30 vuotta on kulunut, ja pariisilaiset odottavat, josko Tsonga olisi maan seuraava tennisvaltias.

Ainakin ottelukaavio suosii Tsongaa. Kovimmat tykit Novak Djokovic ja Rafael Nadal arvottiin ottelukaavion yläosaan, ja vain toinen heistä voi päästä sunnuntain finaaliin.

Elokuussa 32 vuotta täyttävä Federer saavutti Roland Garrosin tennispyhätössä vähimmäistavoitteen eli eteni jälleen kerran kahdeksan joukkoon. Federer on päässyt puolivälieriin tai pidemmälle jokaisessa Grand Slamissa kesän 2004 Wimbledonista lähtien.

Samalla sveitsiläisfakiiri sai täyteen 900 voittoa ammattilaisena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt