Tennis

Suomalaiskaksikko vastakkain puolivälierässä Tampereella

Julkaistu:

Tampereella pelattavassa tenniksen 42 500 euron ATP-haastajaturnauksessa nähdään puolivälierässä varmuudella suomalaisväriä.
Tiistaina Henri Laaksonen löi avauskierroksen taistelukamppailussa Timo Niemisen 7-6 (6-4), 6-4. Seitsemänneksi sijoitettu Harri Heliövaara puolestaan päihitti vaivatta iltapelissä Italian Daniele Giorginin 6-0, 6-4.
Heliövaara ja niin Sveitsin kuin Suomenkin passit omistava Laaksonen kohtaavat toisella kierroksella torstaina, panoksena on puolivälieräpaikka.

- Tosi mielenkiintoista. Edellinen kohtaamisemme ottelussa on juniorivuosilta, jolloin voitin, mutta matsit olivat tiukkoja.

- Siinä on haastetta, mielenkiintoa ja paineitakin on. Minulta varmaan odotetaan voittoa, ATP-listalla 243:s oleva Heliövaara puntaroi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heliövaara eteni toiselle kierrokselle räväkästi. Kehittynyt kämmenlyönti varmisti, että italialaisvastus oli kuin mahdottoman tehtävän edessä.

- Makea aloittaa tällaisella voitolla. En päässyt kuitenkaan liian helpolla, kun jouduin tsemppaamaan toisessa erässä, neljännellä ottelupallolla kamppailun sinetöinyt Heliövaara kiteytti.
 

Pehmeä, hidas kenttä


Hyvinkäältä ja Suomesta Sveitsiin vuonna 2009 muuttanut Laaksonen joutui puurtamaan Timo Niemistä (ATP-311) vastaan. Laaksonen (ATP-467) aloitti yhteenoton murrolla, mutta sitkeä Nieminen ylsi välittömästi vastabreakiin.

- Oli tiukka vääntö, jo ensimmäinen erä taisi kestää puolitoista tuntia. Olosuhteetkin olivat haastavat, kun kenttä oli sateiden jäljiltä pehmeä ja hidas, Laaksonen kertasi lähes kaksi ja puoli tuntia kestänyttä taistoa.

Laaksonen harjoittelee nykyään Bielissä Sveitsin tennisliiton tarjoamissa puitteissa. Sparrausta hän on saanut muun muassa Stanislas Wawrinkalta ja kerran jopa Roger Federeriltä.

- Oli oikea valinta kokeilla jotain uutta. Panostan nyt täysillä tennikseen, tulevaisuudessa Sveitsin Davis cup -joukkueeseen tähtäävä Laaksonen paljasti.

Laaksosen tavoin Tampereen turnaukseen villillä kortilla eli järjestäjien kutsumana päässyt Micke Kontinen (ATP-878) kohtaa keskiviikkona toisella kierroksella kilvan ykkössijoitetun Portugalin Joao Sousan (ATP-145).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt