Serena Williams kiitti Venusta urastaan

Julkaistu:

Tennistähti Serena Williams kiitti lauantaina isosiskoaan Venusta omasta urastaan.
Serena, 30, voitti lauantaina viidennen kerran kaksinpelimestaruuden ja nappasi vielä illalla Venuksen, 32, kanssa mestaruuden nelinpelissä viidennen kerran.

Yhteensä Serena ja Venus ovat voittaneet Wimbledonin kaksinpelin kymmenen kertaa.

Venus Williamsin ura kääntyi alamäkeen viime vuonna. Hänellä diagnosoitiin Sjögrenin syndrooma. Sairaudessa kehon immuunijärjestelmä hyökkää omaa kudosta vastaan. Sairauden takia Venus oli pelaamatta pitkään.

- En tiedä, mitä olisin, jos Venusta ei olisi. En tiedä, pelaisinko tennistä tai olisinko voittanut grand slam -kisoja, sillä olemme tehneet kaiken yhdessä, Serena sanoi.

Serena kertoi, että matki Venusta kaikessa.

- Hän vaikutti minuun valtavasti, joten kun hän alkoi voittaa, myös minä halusin. Kun hänestä tuli maailman ykkönen, minä halusin samaa, Serena kertoi.

- En osaa kuvitella, mitä olisi tapahtunut ilman häntä.

Serena Williams sai vahvaa tukea Venukselta, kun sairastui keuhkoveritulppaan. Serena joutui vakavan sairauden takia pitämään vuoden tauon pelaamisesta.

Serena ja Venus jatkavat yhteistä uraa parin viikon kuluttua Lontoon olympialaisissa. Sisarukset ovat voittaneet olympialaisissa nelinpelin 2000 ja 2008.
 

Marraysta brittivoittaja


Jonathan Marray ehti temppuun ennen Andy Murrayta. Marray voitti tanskalaisen Frederik Nielsenin kanssa tenniksen Wimbledonin mestaruuden nelinpelissä lauantai-iltana. Loppuottelussa pari kukisti ruotsalais-romanialaisen Robert Lindstedtin ja Horia Tecaun 4-6, 6-4, 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 6-3.

Marraysta tuli ensimmäinen brittiläinen nelinpelivoittaja Wimbledonissa 76 vuoteen. Nielsenin isoisä Kent oli ollut kaksi kertaa kaksinpelin finaalissa 1950-luvulla, mutta hävisi molemmat.

Marray ja Nielsen pääsivät nelinpelin pääsarjaan villillä kortilla. Välierässä he pudottivat mestaruutta puolustaneen amerikkalaisparin Bob ja Mike Bryanin.

Lindstedt ja Tecau olivat nelinpelin loppuottelussa kolmatta kertaa perätysten ja hävisivät kolmannen perättäisen kerran.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt