Jarkko Nieminen hukkasi saumansa - "olen hyvin pettynyt" - Tennis - Ilta-Sanomat

Nieminen hukkasi saumansa - "olen hyvin pettynyt"

Suomen tennisykkönen Jarkko Nieminen on pitkällä ammattilaisurallaan päässyt harvakseltaan nauttimaan todellisista supervoitoista.

Jarkko Niemisellä oli saumat voittaa Andy Murray.­

31.5.2012 17:33

Tiistaina Pariisin tennispyhätön Philippe Chatrier -pääareenalla sellainen oli tarjolla, mutta käyttämättä paikka jäi. Maailmanlistan nelonen Andy Murray pudotti Niemisen Ranskan avoimista toisen kierroksen ottelussa 1-6, 6-4, 6-1, 6-2.

Selkävaivoista jo viime vuoden puolelta saakka kärsinyt Murray oli ottelun alkupuolella aivan eri pelaaja totuttuun nähden. Hänen oli hankala liikkua ja lyödä palloa, ja skotti oli jo lähellä luovuttaa. Nieminen vei avauserän helposti 6-1, Murrayn keskittyessä ottamaan pelitauoilla hoitoa selkäänsä.

Vielä toisen erän puoliväliin (Niemisen johto 4-2) saakka näytti, että suomalaispelaaja joko marssii vastustamattomasti voittoon tai Murray vetäytyy leikistä. Sen jälkeen pelin kulku kuitenkin muuttui täysin. Murrayn takellellut syöttö koheni ja liikkuminenkin alkoi sujua paremmin, ja samalla Nieminen huomasi oman pelinsä katoavan. Ehkä sitä ei ollutkaan koko päivänä.

- Tylsää, että kisa loppui noin huonoon matsiin. En muista, milloin olisin noin huonosti pelannut, Nieminen ihmetteli.

Nieminen ei odotellut vastustajan keskeyttämistä, mutta ehti miettiä, että homma on omissa käsissä.

- Ajattelin, että (Murrayn) ykkössyöttö tulee olemaan paha, mutta muuten on ihan minusta itsestä kiinni. Joko voitan tai häviän tämän matsin.

- Näytti, että hän tuskin pystyy kävelemään. Hänen vointinsa kuitenkin koheni, joko hoitojen myötä tai sään lämpenemisen ansioista. Harvoin kuitenkaan näkee, että joku on noin huonona ja pystyy silti jatkamaan.  

"Olen hyvin pettynyt"

Nieminen pyrki keskittymään omaan peliinsä, vastustajan tilanteesta välittämättä. Peli ei kuitenkaan toiminut, virheet seurasivat toisiaan.

- En missään vaiheessa ollut hyvällä tasolla. Tuntui, että ottelu oli hyppysissäni. Toisessakaan erässä Murray ei ollut vielä kunnossa, ja minun olisi pitänyt ottaa se erä. Ottelun käännekohta tuli, kun menetin kaksi peliä (4-2-johdossa) ja päästin hänet mukaan otteluun.

- Tein aivan liikaa pakottamattomia virheitä. Kaiken kaikkiaan olen hyvin pettynyt peliini.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?