Tennis: Jarkko Nieminen hehkuttaa: "Mahtavaa!" - Tennis - Ilta-Sanomat

Nieminen hehkuttaa: "Mahtavaa!"

Jarkko Niemisen alkuvuosi tenniskentillä on sujunut mallikkaasti. Nieminen pelaa vuoden toista turnaustaan Australiassa ja eteni loppuotteluun asti sekä kaksin- että nelinpelissä.

Jarkko Nieminen hakee uransa toista turnausvoittoa.­

13.1.2012 10:49

- Mahtavaa, että aloitin vuoden tällä tavalla. Viime vuoden alussa minulla oli hankalaa, ja tämä antaa rutkasti itseluottamusta, Nieminen kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Kaksinpelin välierissä uzbekistanilaista Denis Istominia vastaan Nieminen tarvitsi avauserässä 26 pisteen maratonmaisen katkaisupelin. Nieminen voitti sen pistein 14-12 ja koko ottelun suoraan kahdessa erässä. Kamppailu kesti tunnin ja kolme varttia.

- Nautin todella siitä tilanteesta, että olen finaalissa ja toista kertaa täällä, Nieminen sanoi.

Hän pelasi Sydneyn loppuottelussa myös 2009 ja hävisi argentiinalaiselle David Nalbandianille. Loppuottelu on 30-vuotiaan Niemisen uran 12:s ATP-tasolla. Hän hakee toista turnausvoittoaan. Toistaiseksi ainoa irtosi Uuden-Seelannin Aucklandista 2006.

Loppuottelussa vastaan tuleva ranskalainen Julien Benneteau (ATP-49) pelaa kuudennen ATP-finaalinsa. Turnausvoittoja hänellä ei ole. Benneteau löi välierässä kyproslaisen Marcos Baghdatisin kuudennella ottelupallolla. Ottelu kesti lähes kaksi tuntia.

Nieminen ja Benneteau ovat kohdanneet ATP-tasolla neljästi, ja Nieminen on voittanut joka kerta.

- Kovia, tiukkoja ja pitkiä otteluita. Hän on saanut itseluottamusta, mutta myös hän voi olla hieman väsynyt, Benneteau tuumi.

Karsinnoista pääsarjaan edennyt pelaaja on voittanut Sydneyn turnauksen viimeksi yhdeksän vuotta sitten. Silloin asialla oli eteläkorealainen Lee Hyung-Taik.

Nelinpelin loppuottelussa Nieminen ja australialainen Matthew Ebden pääsevät haastamaan maailmanlistan kärkiparin Mike Bryan/Bob Bryan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?