ATP: Timo Niemiselle kelpo päänahka kotiturnauksen avausmatsista - Tennis - Ilta-Sanomat

Niemiselle kelpo päänahka kotiturnauksen avausmatsista

Tennispelaaja Herkko Pöllänen hävisi Helsingin ATP-haastajakilpailun avauskierroksella 6-7 (3-7), 4-6 Venäjän Mihail Elginille. Timo Nieminen puolestaan voitti Saksan Mischa Zverevin 7-6 (7-3), 6-0.

Timo Nieminen.­

21.11.2011 22:38

Viime vuonna 16-vuotiaiden EM-pronssia voittanut Pöllänen, 17, osoitti 106 500 palkintoeuron turnauksessa, että hänessä on potentiaalia.

- Sillä tavalla olen tyytyväinen, että pääsin hyökkäämään ja pysyin temmossa. Mutta palautuksilla annoin eteen, ja siksi hän varmaan voittikin, Pöllänen arvioi.

Karsinnoista pääsarjaan edennyt Elgin (ATP-558) aloitti vahvasti karaten 3-0-johtoon. Villillä kortilla kilpaan kutsuttu Pöllänen punnersi nopeasti tasoihin menettäen sitten erän katkaisupelissä.

Tasaisen toisen erän venäläinen käänsi edukseen viemällä Pölläsen syötön tililleen 2-2-tilanteessa. Pöllänen teki kyseisessä syöttövuorossaan yhden ottelun kuudesta kaksoisvirheestään.

Avauserässä Pöllänen menetti syöttönsä kerran yltäen murtoon myös kerran.

Timo Nieminen (ATP-343) voitti Zverevin (213) jo sunnuntaina karsinnoissa. Moskovassa syntynyt Zverev ylsi pääsarjaan ns. lucky loserina.

- Zverev on entinen top-50-pelaaja, ja ajattelin, että hän oppii nopeasti pelini. Hän kuitenkin katkesi, kun vein kahdeksan pistettä peräkkäin ensimmäisessä erässä 3-4-tappiotilanteessa, Nieminen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?