Tennis

Suomen naisten tennisykkösen ura jatkuu

Julkaistu:

Arvuuttelu Emma Laineen tennisuran jatkosta on ohi. Sairastelusta pitkään kärsinyt Laine ilmoitti tiistaina, että peliura jatkuu vähintään vuoden.
Suomen pitkäaikainen naisykköspelaaja puntaroi vielä loppukesällä julkisesti, lopettaako ainakin kaksinpelit. Emma Laine on pudonnut maailmanlistalla sijalle 495.

- Alkuvuodesta oli sellainen fiilis, että tämä on ehkä viimeinen vuosi. Mutta nyt on niin pirteä olo, että ainakin vielä yhden vuoden pelaan, Laine vahvisti.

Hän on mukana Helsingissä ensi viikolla pelattavassa naisten WTA-kiertueen 25 000 dollarin turnauksessa, joka järjestetään neljättä kertaa. Jo 11. kerran järjestettävä miesten 125 000 dollarin haastajakisa pelataan nyt ensi kertaa yhdessä naisten turnauksen kanssa.

- Odotettavissa on tosi kovatasoiset kisat. Olemme tyytyväisiä, jos keräämme viikon aikana 3 000-4 000 katsojaa ja niistä 60 000-80 000 euroa, kilpailun johtaja Pekka Mäkelä kiteytti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy


Pölläsen pääsarjadebyytti
 
Miesten kaksinpelin vetonaula on tietysti taannoin Tukholman avoimissa loppuotteluun yltänyt Jarkko Nieminen. Hän voitti Helsingin turnauksen 2002.

Lisäksi pääsarjassa suomalaispelaajista esiintyvät ainakin villit kortit saaneet Harri Heliövaara, Micke Kontinen ja Herkko Pöllänen.

Pölläselle, 17, turnaus on ensimmäinen laatuaan, sillä vuosi sitten hän pääsi vasta haistelemaan ATP-haastajakilpailun aromia osallistuttuaan karsintakisaan. 187-senttiselle ja 80 kiloa painavalle tennislupaukselle kilpailu on käytännössä kotikisa, sillä seuratasolla Pöllänen edustaa Helsingin Verkkopalloseuraa.

- Syöttö ja kämmenlyönti ovat pelini peruselementtejä. Pyrin rohkeaan ja aggressiiviseen pelaamiseen, Pöllänen kertoi.

Hän on panostanut tennikseen täysipainoisesti noin seitsemän vuotta. Sitä ennen lajikirjoon kuuluivat myös jalkapallo ja jääkiekko.

- Tenniksessä esikuvani on Roger Federer. Hänen seuraamisestaan olen aina nauttinut, rystynsä yhdellä kädellä lyövä Pöllänen taustoitti.

Miesten kilpailun kovatasoisuudesta kertoo se, että viimeinen pääsarjaan tällä tietoa pääsevä pelaaja on maailmanlistan 129:s.

Naisten ykkössijoitettu on Viron Kaia Kanepi, joka on naisten maailmanlistan 34:s.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt