Martina Hingis kärähti kokaiinista - Tennis - Ilta-Sanomat

Martina Hingis kärähti kokaiinista

Sveitsiläinen naistenniksen huippuihin kuuluva Martina Hingis on tunnustanut jääneensä kiinni kokaiinin käytöstä. Entinen naisten maailmanlistan ykkönen kertoi uutistoimisto Reutersille antaneensa positiivisen dopingnäytteen tämänvuotisessa Wimbledonin tennisturnauksessa.

Naisten maailmanlistan entinen ykköspelaaja Martina Hingis kärähti kokaiinista.­

1.11.2007 19:26 | Päivitetty 1.11.2007 20:09

Sveitsiläinen kuitenkin kiisti käyttäneensä kokaiinia.

- Olen antanut positiivisen dopingnäytteen, mutta en ole koskaan käyttänyt huumeita ja tunnen itseni sataprosenttisen viattomaksi, Hingis sanoi tiedotteessaan.

27-vuotias Hingis ilmoitti samalla, että hän lopettaa ammattilaistennisuransa tähän kauteen.

- Tämä syytös on mielestäni niin karmaiseva, että halusin selvittää tämän asian suoraan myös lehdistölle. Minun aseeni tenniskentällä on aina ollut se, että olen aito ja tahdon pelata rehdisti. Ainoa piriste, mikä minulla on urallani ollut, on rakkaus tähän lajiin.

Hingis voitti urallaan viisi kertaa tenniksen grand slam -turnauksen. Hän lopetti jo kertaalleen uransa vuonna 2002, mutta pyörsi päätöksensä vuonna 2006 ja palasi takaisin kilpakentille. Kuluvalla kaudella jatkuvista selkäkivuista kärsinyt Hingis on naisten maailmanlistalla tällä hetkellä sijalla 19.

Naisten WTA Tourin puheenjohtaja Larry Scott sanoi uutistoimisto AP:lle, ettei WTA ole saanut virallista ilmoitusta Hingisin dopingkärystä ja sen vuoksi järjestö "ei ole kykeneväinen kommentoimaan tapausta".

- On myös hyvä muistaa, että meidän silmissämme kaikki pelaajat ovat syyttömiä, kunnes toisin todistetaan, Scott sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?